Gibraltar u Zenici

Zmajevi večeras nemaju prava na kiks, gosti najavljuju iznenađenje

Sport / Nogomet | 25. 03. 2017. u 09:28 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici protiv Gibraltara igra peti meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji 2018. godine.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su u ovom susretu apsolutni favoriti te bilo kakav ishod osim pobjede bh. tima bio bi senzacija.

Gibraltar ima četiri poraza iz isto toliko utakmica i zakovan je na dno tabele grupe H, dok su Zmajevi na trećem mjestu sa sedam bodova.

Izbrnik Baždarević uoči utakmice izjavio je da njegov tim ekipu Gibraltara shvaća ozbiljno i da se neće ništa prepuštati slučaju, iako poštuje goste.

“Učinili smo sve da sačuvamo ozbiljnost i odgovornost. Želimo odigrati onako kako smo igrali prethodne utakmice i bolje ako je moguće. Osim onih igrača koji su s nama prvi put, svi ostali znaju principe i ono što od njih tražimo od prvog dana. Što se tiče toga mislim da je sve pitanje ozbiljnosti i profesionalnog odnosa prema utakmici”, kazao je Baždarević.

Izbornik večeras neće voditi ekipu zbog suspenzije, a na klupi će biti stručni stožer koji će predvoditi Dragan Perić.

Golman bh. tima Asmir Begović kazao je da bh. tim u svakoj utakmici mora imati pravo rješenje, kako u napadu tako u obrani.

“Znamo da ćemo imali loptu više u posjedu, zato moramo biti pametni. Na smijemo se opustiti. Gibraltar ima kvalitet. Moramo igrati s velikom disciplinom i u utakmicu ući veoma ozbiljno”, poručio je Begović.

Izbornik Gibraltara Jeff Wood rekao je da će utakmica biti teška kako za njegove momke, tako i za BiH.

“Sva moguća iznenađenja ćete vidjeti. Imali smo kvalitetne treninge. I kod nas ima ozljeda, kao i u vašem timu, ali sigurno je da ćemo pružiti jak otpor”, zaključio je Wood.

Utakmica između BiH i Gibraltara na rasporedu je od 18 sati na Bilinom polju u Zenici.

Iz grupe H igrat će se još mečevi između Kipra i Estonije te Belgije i Grčke.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close