Podrška iz Dežele

Zmajčeki uz Zmajeve: Slovenci će navijati za BiH

Sport / Flash | 12. 06. 2014. u 11:22 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao budućeg prvaka na svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu slovenski stručnjaci iz nogometnog okruženja uglavnom vide Argentinu ili domaćina kojemu pripisuju i više izgleda u večerašnjem ogledu s Hrvatskom, a obični navijači većinom će navijati za reprezentaciju BiH.

"Večeras pobjednik može biti samo Brazil, ali će naslov osvojiti Argentina s Messijem koji će biti najbolji strijelac. Brazil neće izdržati pritisak, a nije niti tako kvalitetan", rekao je za "Delo" od četvrtka nekadašnji slovenski reprezentativac Zlatko Zahovič.

Drukčijeg je mišljenja bivši izbornik Bojan Prašnikar.

"Uvodna utakmica Hrvatske i Brazila završit će bez pobjednika, ali će prvenstvo osvojiti Brazil. Njegova prednost su mladi igrači koji će pred domaćom publikom biti nabrušeni. Najbolji strijelac bit će Messi, a prvenstvom će dominirati južnoameričke ekipe", kazao je Prašnikar.

Većina ostalih anketiranih stručnjaka iz slovenskog nogometnog miljea prednost u večerašnjem otvaranju prvenstva daje Brazilu, a uz njega kao mogućeg završnog pobjednika turnira vide još Argentinu, Španjolsku i Njemačku.

Ispitivanje javnog mišljenja provedeno putem interneta slovenskog Telekoma, jednog od najposjećenijih portala, pokazuje da će najviše običnih Slovenaca u Brazilu navijati za BiH, a slijede Brazil, Njemačka i Hrvatska.

Kopirati
Drag cursor here to close