HŽRK Grude Autoherc

Zlata Zubac ponosna na ovosezonske rezultate HŽRK Grude Autoherc

Sport / Rukomet | 27. 04. 2015. u 06:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenerica rukometašica HŽRK Grude Autoherc Zlata Zubac rekla je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" da je ponosna na ovosezonske rezultate ekipe na čijem je čelu.

Rukometašice Gruda su četiri kola prije kraja prvenstva osigurale prvo mjesto i titulu prvakinja Bosne i Hercegovine, što je najveći uspjeh kluba. Nekadašnja izbornica ženske rukometne reprezentacije BiH, bivša golmanica mostarske Lokomotive i profesorica tjelesnog odgoja Zlata Zubac je zahvaljujući velikom znanju i stručnosti jedna od najzaslužnijih za podvig ovog sportskog kolektiva, koji baš ovih dana doživljava trenutke najvećeg uspona.

''Ovo je prva titula prvakinja koju su osvojile rukometašice Gruda. To je veliki podvig. Ovo je jako mlad sportski kolektiv. Četvrtu godinu sam trenerica ovog kluba koji je osnovan godinu i pol ranije od mog dolaska. U Grudama nije bilo rukometne tradicije, pa smo morale krenuti sa ogromnim entuzijazmom kako bismo izgradile jak i moderan klub. Naši napori nisu bili uzaludni. Veliki trud se, zaista, isplatio'', ističe Zlata Tubac.

Dodaje kako je pred njima još puno posla budući da kao novi zadatak ostaje jačanje organizacije kluba.

''Nismo očekivale da ćemo imati osiguranu titulu prvakinja BiH četiri kola prije kraja prvenstva. Međutim, sve je odlučeno prije mjesec, kada smo u roku od samo deset dana eliminirale najvećeg konkurenta Ilidžu iz trke za titulu, kao i u utrci za plasman u završnicu Kupa BiH. Nadamo se da ćemo i u završnici Kupa BiH, u svibnju, biti isto tako uspješne, kao i u prvenstvu i na kraju osvojiti duplu krunu. Osim toga, imamo velike ambicije i u juniorskom prvenstvu BiH'' kazala je Zubac.

Kopirati
Drag cursor here to close