''Europska'' Grbavica

Željezničar nije dobio dozvolu za obnovu stadiona

Sport / Nogomet | 29. 04. 2016. u 16:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Novo Sarajevo nije izdala urbanističku suglasnost Nogometnom klubu Željezničar za radove na rekonstrukciji zapadne tribine.

Kako je priopćeno iz kluba, Željezničar je u redovnoj proceduri 1. travnja predao dva zahtjeva za urbanističku suglasnost Općini Novo Sarajevo. Urbanistička suglasnost se odnosi na rekonstrukciju i izgradnju istočne tribine Stadiona Grbavica koja je predviđena na zemljištu koje je 1/1 u vlasništvu FK Željezničar, te rekonstrukciju zapadne tribine i proširenje Plavog salona Stadiona Grbavica koji su također na zemljištu 1/1 u vlasništvu FK Željezničar.

Općina Novo Sarajeva je, dodaju iz Željezničara, 27. travnja dostavila Zaključak prema kojem se Sportskom društvu Željezničar priznaje svojstvo stranke u postupku za izdavanje urbanističke suglasnosti za istočnu tribinu "bez validnog pravnog obrazloženja", te je danas dostavila Rješenje prema kojem se FK Željezničar odbija zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti.

U Rješenju iz Općine navodi se da je nakon zaprimljenog zahtjeva za izdavanje urbanističke suglasnosti za radove na rekonstrukciji zapadne tribine, izvršen uviđaj te je utvrđeno da se na predmetnoj parceli izvode radovi dogradnje pomoćnih prostorija i rekonstrukcije tribine.

U obrazloženju općinskog rješenja navodi se da su radovi već započeli što je u suprotnosti s odredbama zakona o prostornom uređenju kojim je propisano da građenje bez pravosnažnog odobrenja nije dozvoljeno, te je "utvrđeno da ne postoje uvjeti za izdavanje tražene urbanističke suglasnosti".

Iz Željezničara pojašnjavaju da će, "usljed niza nelogičnosti, nekonzistentnih i nejasnih pravnih tumačenja nerijetko baziranih na netačnim činjenicama", rukovodstvo rukovodstvo kluba iscrpiti sve pravne mogućnosti u zaštiti svojih interesa.

Kopirati
Drag cursor here to close