Omer Tipura Dedin

Zbog SP-a 18. ljetna liga igrat će se ranije, prihod od revijalne utakmice ide ugroženima

Sport / Flash | 20. 05. 2014. u 12:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Bjelopoljac i Turističko udruženje Sjever organiziraju 18. po redu ljetnu ligu u malom nogometu, tradicionalni Memorijal “Omer Tipura Dedin”. Prijave za ovaj turnir već se primaju u prostorijama FK Bljepoljca u Željuši, a izvlačenje grupa obavit će se 28. svibnja u maloj sali Kulturnog centra u Potocima.

Otvaranje turnira je 30. svibnja na stadionu OŠ Potoci.

“Ove godine odlučili smo pomjeriti termin, odnosno organizirati ligu nešto ranije. Učinili smo to iz objektivnih razloga, zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu, na kome po prvi puta sudjeluje Bosna i Hercegovina, te zbog muslimanskog vjerskog blagdana Ramazanskog blagdana koji također pada u lipnju”, kaže Ekrem Čolakhodžić, predsjednik organizacijskog odbora turnira.

Novina u odnosu na dosadašnje turnire je što ove godine nema veteranskog turnira. Igrat će se seniorski turnir za igrače starije od 16 godina, te pionirski – za dječake rođene 2000. godine i mlađe.

Sve ostalo ostaje isto – uplate su po 120 KM po ekipi u seniorskom dijelu, te 20 KM u pionirskom turniru. Najbolja ekipa dobit će 4000 KM i prijelazni pehar, drugoplasirana 1500, a trećeplasirani 1000. Nagrade će dobiti najbolji strijelac i vratar turnira, te ekipa koja pokaže najviše u fair-playu.

“I ove godine turnir će imati humanitarni karakter. Drugog lipnja u 20 sati odigrat će se humanitarna, revijalna utakmica, a na sinoćnjem sastanku jednoglasno je odlučeno da sav prihod s te utakmice ide za pomoć stradalima od kataklizme koja je pogodila dio naše zemlje. Princip te utakmice ide kao i do sada. Dakle, svi oni koji žele sudjelovati u toj humanitarnoj večeri, a ja ih pozivam da dođu u što većem broju, mogu kao kotizaciju uplatiti 100 KM. Tako će simbolično pomognu akciju, a zauzvrat dobiti prigodne poklone. Prihod od donacija i od prodanih karata ide kao pomoć onima kojima je to najpotrebnije”, dodao je Čolakhodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close