Neymar Jr's Five

Završene bh. kvalifikacije za Neymarov turnir

Sport / Flash | 25. 04. 2016. u 11:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Banja Luci nastavljena jedna lijepa nogometna priča. Kvalifikacijski turnir Neymar Jr's Five održan u gradu na Vrbasu privukao je 14 ekipa koje su bile raspoređene u četiri grupe.

Ekipe su se veoma brzo naviknule na inovativna pravila koje je osmislila zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije - Neymar, a na kraju je titulu najbolje ponijela ekipa Banja Luka.

Put do finala pobjedniku nije bio niti malo lak. U prvoj utakmici Grupe D Banja Luka je nadigrala ekipu Đole i Kinezi (5:0), nakon čega je istim rezultatom poražena od ekipe Gigant. U odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale Banja Luka je slavila 5:3, a u četvrtfinalu su ekipi AK 47 za šest minuta zabili pet golova, te su je poslali kući.

U polufinalu je Banja Luka rezultatom 2:0 savladala J78-K-991, da bi u velikom finalu rezultatom 5:0 nadigrala ekipu Minđaroš. Put na bh. finale u Sarajevo osiguralii su Banja Luka, J78-K-991 i Minđaroš, kao i ekipa Exotic koja je u polufinalu poražena upravo od ekipe Minđaroš.

Dan nakon Banja Luke, Tuzla je bila zadnja kvalifikacijska stanica, ali zbog lošeg vremena turnir se preselio u zatvorenu halu u Živinicama.

Prijavilo se 25 timova, koji su se borili za zadnja 4 mjesta u državnom finalu, kao i prestižnu titulu najboljeg u tuzlanskom regiji.

Ni kiša nije mogla omesti ekipu Hjumangadogma da u finalnom susretu deklasira Sapnu sa 5:0. Pored ova dva tima na veliko bh. finale plasirali su se i preostala dva tima iz polufinala – Studenjak i FAMM.

Podsjetimo, završni turnir igra se u Sarajevu 22. svibnja, a na njemu će sudjelovati 16 ekipa. Utakmice traju deset minuta i u trenucima kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuju protivničkog igrača iz nastavka meča.

Mnoge kvalifikacijske utakmice su završile i puno prije isteka 10 minuta koliko je predviđeno da traju.

Pri rezultatu od 4:0, tim koji gubi je na terenu imao samo jednog igrača, koji se u većini slučajeva predavao meč ili veoma brzo primio peti gol koji je označavao kraj meča. Pobjednička ekipa sa bh. finala putuje na svjetsko finale u Brazil.

Kopirati
Drag cursor here to close