Rijeka

Zatvorene 3. Europske sveučilišne igre

Sport / Flash | 26. 07. 2016. u 09:50 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 14 dana natjecanja, više od pet tisuća sportskih borbi te podijeljenih preko dvije tisuće odličja, u ponedjeljak su na riječkom Korzu zatvorene 3. Europske sveučilišne igre koje su od 12. do 25. srpnja održane u Zagrebu i Rijeci.

Na ESI je sudjelovalo 5,800 studenata iz 42 zemlje i 394 sveučilišta.

Studenti-sportaši natjecali su se u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3x3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u dva sporta - plivanju i stolnom tenisu – po prvi puta u povijesti ovoga događaja, održalo se natjecanja i za studente s invaliditetom.

"Proživjeli smo dva sjajna tjedna prepuna sportskih uzbuđenja. Rijeka, Zagreb i cijela Hrvatska mogu biti ponosni jer su to bile najbolje sveučilišne igre. Najvažnije je veliko zadovoljstvo studenata koji su sudjelovali na Igrama, a to predstavlja i razlog zašto je EUSA dodijelila domaćinstvo Hrvatskoj. Ako mogu reći, ove Igre mogu biti prekretnica za budućnost. Čitava organizacija je spektakularna," kazao je predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) Adam Roczek proglasivši ESI zatvorenim.

Simboličnim spuštanjem zastave ESI su napustile Hrvatsku.

Bilo je ovo treće izdanje Europskih sveučilišnih igara nakon što su prve Igre održane 2012. u Cordobi, a dvije godine kasnije u Rotterdamu. Iduće ESI bit će 2018. u Coimbri u Portugalu. Coimbra je poznata kao grad znanja, a njezino Sveučilište jedno je od najstarijih u svijetu, osnovano još davne 1290. godine.

"Coimbra ima dugu i važnu povijest, čuvar je portugalskog jezika i znanja više od šesto godina i poznata je kao grad sveučilišta i studenata te želimo da posjetitelji i natjecatelji dožive i iskuse samu Coimbru. Igre u Zagrebu i Rijeci divno su iskustvo i puno stvari koje smo doživjeli ovdje pomoći će nam da se pripremimo za nove igre," kazao je Mario Santos, glavni tajnik Organizacijskog odbora Europskih sveučilišnih igara u Coimbri.

Kopirati
Drag cursor here to close