ima slike nema tona

Zašto Messi, Enrique i Pique nisu slavili pobjednički gol?

Sport / Flash | 20. 02. 2017. u 22:56 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je u nedjelju uknjižila tri vrijedna boda protiv Leganes i to kasnim golom Lionela Messi iz najstrože kazne, ali ni on ni Luis Enrique ni Gerard Pique nisu slavili.

Bio je to uistinu nestvaran trenutak na stadionu Capm Nou, jer je taj zgoditak za konačnih 2:1 značio nastavak nade za još jednu titulu prvaka Španjolske.

Bez ova tri boda, prednost Reala na tabeli bila bi, mnogi se slažu, gotovo nedostižna.

Barcelona je odigrala katastrofalno protiv La Ligi debitanata, a pred sami kraj utakmice sve je ukazivalo na neriješen ishod, dok se nije ukazao spas u nekoliko zadnjih trenutaka. Neymar je 'izborio' penal, a Messi precizno pogodio s bijele točke.

Nakon postizanja svog drugog gola u ovom susretu, ujedno pobjedničkog, Messi nije pokazao nijedan znak radosti, unatoč tome što su ga opsjedali oduševljeni Neymar, Andres Iniesta, Denis Suarez, Ivan Rakitić i Luis Suarez.

Također i na klupi Barcelone bilo je različitih reakcija. Kamera je zabilježila Andrea Gomesa i Lucu Dignea kako slave pogodak Messija, dok trener Enrique, njegov asistent Juan Carlos Unzue i Gerard Pique nisu iskazali bilo kakvu značajniju emociju, prenosi Marca.

Nagađa se da je Messija razbjesnio stav publike na stadionu, pogotovo nakon što su se osramotili u susretu protiv PSG-a u Ligi prvaka, a i protiv Leganesa, kojega su u prvome dijelu sezone u gostima dobili s glatkih 5:0, su pokazali premalo za ekipu koja u svome sastavu ima takve nogometne velikane.

Ljudi, dajte da se malo organiziramo

Španjolski Diario Gol tvrdi kako Argentinac neće produžiti ugovor koji mu ističe sljedeće godine, ako Barcelona ne povuče poteze koje on želi.

Messi smatra kako katalonski klub mora pojačati momčad, vjeruje da se već godinama previše tereta stavlja na njegova leđa te je odlučio postaviti ultimatum čelnicima kluba.

Želi promjenu trenera, ne vjeruje da Luis Enrique može probuditi momčad i vratiti je u borbu za najveće trofeje. Njegov favorit je Sevillin Jorge Sampaoli.

Osim trenera, smatra i da neki igrači nisu dovoljno dobri za Barcelonu. Prvi na tom popisu je 33-godišnji Jeremy Mathieu, a drugi Lucas Digne koji je prošlog ljeta stigao iz PSG-a kao konkurencija Jordiju Albi. Messi je u sjajnim odnosima s Albom i zbog toga ga posebno boli odnos Enrique prema Albi u posljednje vrijeme.

Messi je razočaran i igrama prošlogodišnjeg "pojačanja" Andrea Gomesa. Portugalac ne samo da nema podršku Messija, nego su mu leđa okrenuli i ostali suigrači, tvrdio Diario Gol.

Kopirati
Drag cursor here to close