i pijan ja je...

Zašto je Mark Webber pio pjenušac iz Ricciardove cipele?

Sport / Flash | 29. 08. 2016. u 21:55 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši vozač Formule 1 Mark Webber (40) , koji je svoje najveće uspjehe doživio s timom Red Bulla, sklon je neobičnom načinu ispijanja šampanjca.

Naime, nakon nedjeljne utrke za VN Belgije, na stazi Spa, i osvojenog drugog mjesta od strane njegova zemljaka Daniela Ricciarda (27), ekscentrični je Australac 'nazdravio' iz upravo skinute smrdljive tenisice, u kojoj je Ricciardo odvezao uspješnu utrku.

Webber, koji radi kao stručni komentator za engleski Channel 4, izazvao je široko čuđenje ovakvim potezom na podiju za dodjelu nagrada pobjedničkoj trojci (Rosberg, Ricciardo, Hamilton).

Pojašnjenje bi se ponajbolje moglo protumačiti iz riječi samoga Ricciarda, koji je na sličan način obilježio svoje drugo mjesto na utrci koja se koncem svibnja održala na legendarnom Hockenheimringu. Također je tada i sam dobro 'potegnuo' iz svoje znojne tenisice!

"To je jedna australska posebnost. Mi to nazivamo ,Shoey'!“, kazao je Ricciardo.

Dodao je kako je tada postojao i još jedan razlog za takvu vrstu slavlja.

"Razmišljao sam, ovo je moja 100. utrka, stojim na podiju, dolazi ljetna stanka, a ukoliko ove sezone ne uspijem dobiti neku utrku, mogu barem jednom mojim zemljacima prirediti 'shoey', kako bih Australce učinio ponosnim", objasnio je vozač Red Bulla.

Nakon ljetne pauze i još jednog drugog mjesta za njega, stariji kolega Webber očito je želio na ovaj način odati vrhunsko priznanje svome mlađem zemljaku.

Kopirati
Drag cursor here to close