istekla posudba

Zakarić: Volio bih ostati, ali više bih volio zaigrati vani

Sport / Nogomet | 31. 05. 2016. u 10:18 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šampionska momčad Zrinjskog ovog ljeta sigurno će pretrpiti određene promjene, prije svega jer je mnogim igračima istekao ugovor.

Među takvima je i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić. Posudba iz Dinama ističe danas i onda će se znati hoće li se tri strane – Zakarić, Zrinjski i Dinamo – možda dogovoriti oko novog aranžmana.

''Pričao sam s ljudima iz Zrinjskog i postoji obostrana želja da se suradnja nastavi. Međutim, imam planove da se okušam i inozemstvu. Stoga sam im obećao da ću im do kraja mjeseca javiti što sam odlučio. U svakom slučaju sve je otvoreno'', kaže Zakarić za Bljesak.info.

Veznom nogometašu ne bi bio problem početi iduću sezonu u Zrinjskog, pogotovo zbog nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Međutim, iz razgovora s njim primijeti se da je zasićen Premijer ligom i da bi se volio okušati i u inozemstvu.

''Prije šest godina sam debitirao u Premijer ligi i otad sam, uz male pauze, stalno u domaćem prvenstvu. Cilj mi je otići vani, okušati se u nekoj drugoj ligi, jer vjerujem da imam kvalitete za to. No, vidjet ćemo što će biti. Moram se javiti i u Dinamo, vidjeti kakvi su njihovi planovi, jer me ugovor još uvijek veže za taj klub'', dodao je.


Radnik Bijeljina-Zrinjski 0:1 by redakcija1

Njemu je naslov prvaka BiH prvi u karijeri i čini se da mu je napokon je pao teret s leđa jer, kako sam kaže, dosadilo mu je stalno biti drugi.

''Dok sam bio u Širokom Brijegu naslovi su mi stalno izmicali. Uvijek smo završavali drugi ili treći, a uvijek bih sa Širokim došao do finala Kupa i onda opet gubio to finale. Sretan sam zbog ove titule i smatram da sam napravio dobar potez kada sam prošlog ljeta došao u Zrinjski''.

Nije samo ovaj 24-godišnji veznjak napravio dobar potez došavši u Zrinjski, nego je i mostarski premijerligaš pogodio dovevši njega. Postigao je sedam golova za ovu momčad, svih sedam u drugom dijelu sezone.

U tri utakmice zaredom, protiv Slavije, Borca i Radnika, Zakarić je bio jedini strijelac svoje momčadi, a Zrinjski je dobio sve tri utakmice.

''Drago mi je zbog tih sedam golova i pet asistencija, a posebno mi je drago da su došli u važno vrijeme. Sve su to bili važni golovi, ne samo moji nego cijele ekipe. Naravno da uvijek se može bolje, ali zadovoljan sam i zbog svojih igara i zbog igara cijele momčadi. Možemo uzdignute glave osvrnut se na sezonu i na sve ono što smo napravili'', zaključio je Goran Zakarić u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close