šest i pol godina

Zadnji put kada je slavio kod Borca Zrinjski je osigurao titulu

Sport / Nogomet | 17. 09. 2015. u 12:29 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski i deveto kolo dočekuje kao vodeća momčad na ljestvici Premijer lige BiH. Zrinjski je i dalje jedina ekipa bez poraza i jedina koja nije primila pogodak.

Ipak, sva ta dostignuća mostarskog premijerligaša doći će na kušnju u ovom kolu. Iako 'plemići' gostuju kod trenutno devetoplasirane momčadi Premijer lige, banjalučki Borac jedna je od momčadi s kojom su u prošlosti često imali problema.

U posljednje dvije sezone Zrinjski je doživio tri poraza, a jedan od ta tri bio je upravo u Banja Luci. Na stadionu Borca Zrinjski nije slavio punih šest godina, točnije još od veljače 2009.

Bilo je to prvo kolo proljetnog dijela sezone 2008./2009. Zrinjski je slavio s 2:1 golovima Kreše Kordića i otišao na devet bodova prednosti ispred prvog pratitelja Slavije. Budući da je tih godina Premijer liga još uvijek važila za “domaćinsko” natjecanje, bila je to ogromna prednost koju Zrinjski nije ispustio do kraja.

Momčad Dragana Jovića u Banjoj Luci je ostvarila posljednju gostujuću pobjedu u toj sezoni i unatoč tome osigurala je naslov prvaka BiH, tri kola prije kraja. 

Nakon te utakmice Zrinjski je uglavnom gubio u Banja Luci, 2003. je teško poražen s 1:5, pa će 'plemići' u subotu pokušati prekinuti taj niz neugodnih rezultata u gostima kod Borca.

Kopirati
Drag cursor here to close