Za svakog ponešto

Za sve one hrabre i željne adrenalina: Nekoliko najatraktivnijih ponuda u Mostaru

Sport / Flash | 18. 08. 2013. u 11:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar svojim neprocjenjivim prirodnim bogatstvom pruža svojim građanima, ali i turistima, idealne mogućnosti za bavljenje brojnim ekstremnim sportovima.

Mostar je privlačan turistima, kako zbog povijesne pozadine, miješanja različitih kultura, religija i običaja, ali i zbog prirodnih bogatstava, kojima se malo koji grad može pohvaliti.

Za sve one hrabre i željne adrenalina, donosimo nekoliko najatraktivnijih sportskih ponuda u Mostaru.

Paragliding je na turističku kartu Mostara zadnjih godina ušao na velika vrata, a brojni ljubitelji visina nerijetko se i sami okušavaju u letenju. No za turiste i ostale sugrađane paragliding je dostupan kao iskustvo tandem letenja uz iskusnog pilota.

Kao jedan od načina upoznavanja ljepota Mostara i njegove prirode, u turističke karte je ucrtano i planinarenje na jednoj od planina mogućeg nacionalnog parka Prenj-Čvrsnica-Čabulja. Ljubitelji planine i prirode kojih u našem gradu ima sve veći broj, sa zadovoljstvom turistima pokazuju prirodne ljepote visina iznad Mostara.

Također, moguće je posjetiti posljednju europsku prašumu u nacionalnom parku Sutjeska i tamo planinariti jer se nedaleko nalazi najviši vrh BiH - Maglić.

Za zaljubljenike u brdski biciklizam, na Podveležju odnedavno su označene i biciklističke staze, za malo uvježbanije bicikliste...

Najveći dragulj Hercegovine i Mostara, rijeka Neretva svim ljubiteljima vode i vodenih sportova pruža nevjerojatan adrenalinski doživljaj raftinga. Iako nije u pitanju 'divlja rijeka', spuštajući se uz strme zavoje i brzace, rafting na Neretvi pruža najbliskiji susret s ljepotama i bogatstvom veličanstvene rijeke.

Stjenovita i kamenita priroda, koja su ujedno i simbol Mostara i Hercegovine, idealne su za penjanje po stijenama ili Cliff climbing, koji je na turitičkoj karti zabilježen u Drežnici.

U Mostaru su također popularni i ronilački sportovi, a klubovi u gradu pružaju adekvatnu edukaciju i svojim polaznicima, ali i znatiželjnima daju mogućnost da zarone bisernom Neretvom i brojnim jezerima i rijekama Hercegovine, no ronjenje još uvijek nije ušlo u turističku ponudu grada.

Nadaleko poznati skokovi sa Starog mosta, jedinstven su primjer ekstremnog sporta u Mostaru, prvenstveno zbog visine i opasnosti Neretve, ali i zbog toga jer se nalazi u srcu UNESCO-ve zone.

Kopirati
Drag cursor here to close