nema Ronalda

Xabi Alonso odabrao najbolje nogometaše s kojima je igrao

Sport / Flash | 26. 09. 2016. u 17:02 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni španjolski reprezentativac Xabi Alonso kazao je za sportski list Marca koji su za njega najbolji nogometaši s kojima je igrao, te koji su mu omiljeni stadioni.

Tako je primjerice Steven Gerrard (godinama FC Liverpool, sada LA Galaxy) za njega najbolji šuter s polu-distance. Najbolji izvođač slobodnih udaraca je David Beckham (između ostalog igrao za Real Madrid, ManUnited), najbolji dribler mu je Douglas Costa (FC Bayern), a što se tiče najboljih filigranskih veznjaka, majstora kratkih pasova, tu su Andres Iniesta (FC Barcelona), Xavi (godinama FC Barcelona, sada Al-Sadd) i Luka Modrić (Real Madrid). Najbolje duge lopte ima Toni Kroos (Real Madrid), kaže Xabi Alonso.

Najbolji vratar s kojim je igrao je Manuel Neuer (FC Bayern), dok je kao najboljeg izvođača jedanaesteraca odbrao Xabija Prieta (Real Sociedad).

Omiljeni stadion mu je Anfield Road (FC Liverpool), a nakon toga Estadio Bernabeu (Real Madrid). A njemu kao gledatelju nogometa najdraži je Estadio de Atocha (San Sebastian).

Ostaje pomalo 'nejasno' da nije spomenuo Cristiana Ronalda  još neke s kojima je igrao, ali ovaj odabir je u svakom slučaju zanimljiv i kredibilan, budući da je Xabi Alonso igrao za tri velika europska kluba, te godinama za reprezentaciju Španjolske, osvojivši praktično sve titule koje jedan nogometaš može u svojoj karijeri osvojiti.

Kopirati
Drag cursor here to close