Četiri sata

Wimbledon: 102. igrač svijeta se poigrao s Nadalom

Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2015. u 20:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki pobjednik Wimbledona Rafael Nadal ispao je u drugom kolu nakon što ga je u četiri seta nadigrao inspirirani njemački kvalifikant Dustin Brown, postavši najviše rangirani tenisač koji je za sada napustio travnate terene u Londonu.

Osebujni Nijemac englesko-jamajčanskog porijekla svladao je 10. nositelja, iza kojega je teška godina protkana ozljedama i lošim igrama, sa 7:5, 3:6, 6:4 i 6:4.

Gromoviti servisi i snažni udarci bili su forte igre 102. tenisača svijeta, a lukavo je u pravo vrijeme znao umiksati i poneku skraćenu loptu, objavio je HRT.

Brown je u njihovom jedinom dosadašnjem susretu uoči današnjeg, na travi u Halleu prošle godine, također slavio, a u All England Clubu od početka je mučio favoriziranog Španjolca, slao je naobranjive winnere i tjerao Nadala na mrežu da mu smanji izbore u igri. Pobjedu je zaključio trijumfalnim as-servisom.

Nijemcu je ovo drugi plasman u treće kolo Wimbledona u karijeri, dok Nadal, još otkad je 2011. u finalu izgubio od Đokovića, nije uspio u Wimbledonu dalje od osmine finala. ovo mu je ujedno prvi put da je izgubio od kvalifikanta na bilo kojem Grand Slam turniru.

Kopirati
Drag cursor here to close