Odluka novog izbornika

Wayne Rooney ostaje kapetan Engleske

Sport / Nogomet | 30. 08. 2016. u 08:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney nastavit će nositi kapetansku traku "Gordog Albiona" i pod vodstvom novog izbornika Sama Allardycea, prenosi Agencija Anadolija.

Novoimenovani izbornik nogometne reprezentacije Engleske Sam Allardyce izjavio je u srpnju na prvoj svojoj konferenciji za novinare da je prerano donijeti odluku da li će Rooney ostati kapetan “Gordog Albiona”, ali je donio odluku da nema potrebe za promjenom kapetana reprezentacije.

"Wayne je bio odličan kapetan Engleske i način na koji je izvršavao tu ulogu je olakšao odluku da zatražim od njega da nastavi. Njegov rekord govori za sebe. On je najiskusniji član tima i kolege ga veoma poštuju. Svi ovi faktori ukazuju na to da je on pravi izbor da predvodi momčad", rekao je Allardyce, javljaju britanski mediji.

Napadač Manchester Uniteda će tako u nedjelju protiv Slovačke upisati 116. nastup za reprezentaciju, jedan više od Davida Beckama i tako postati rekorder po broju nastupa kada su u pitanju igrači u polju. Na vječnoj listi s najviše nastupa za englesku reprezentaciju prvo mjesto još uvijek drži golman Peter Shilton (125).

Kopirati
Drag cursor here to close