NBA

Warriorsi u finalu nakon četiri desetljeća

Sport / Košarka | 28. 05. 2015. u 08:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Golden State Warriors sinoć je u petoj utakmici finala zapadne konferencije pobijedila Houston Rocketse sa 104:90 i s ukupnih 4:1 u pobjedama plasirala se u finale košarkaške NBA lige.

Najbolji strijelac domaćeg tima bio je Stephen Curry s 26 koševa, osam skokova i šest asistencija, a dva poena manje je postigao Harrison Barnes.

Warriorsi su nakon četiri desetljeća ponovo došli do velikog finala gdje ih očekuje najbolja ekipa Istoka Cleveland Cavaliers, koju predvodi ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James.

Prva utakmica finala će biti odigrana 5. lipnja u Oaklandu

Warriors to NBA Finals, Beat Rockets 104-90

The #Warriors will face the Cleveland Cavaliers in the #NBAFinals after completing their Western Conference Finals series victory with Game 5's 104-90 win over the Houston Rockets.

Posted by Golden State Warriors on Wednesday, May 27, 2015



U šestom susretu finala doigravanja Zapadne konferencije NHL lige Chicago Blackhawksi su u svom United Centru pobijedili Anaheim Duckse 5-2 izjednačivši rezultat na 3-3, pa će o plasmanu u veliko finale odlučivati sedma utakmica koja je na rasporedu 30. svibnja u Anaheimu. I u finalu Istoka između New York Rangersa i Tampa Bay Lightninga odlučivat će sedma utakmica i ovo je tek drugi put u posljednjih 47 godina da u oba konferencijska finala odlučuju sedmi susretima.

Kopirati
Drag cursor here to close