sve visi u zraku

Vrijeme je da svijet nogometa sazna kamo će Messi i Ronaldo?

Sport / Flash | 03. 07. 2017. u 19:15 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni svijet s velikom napetošću iščekuje točnu vijest o budućnosti dvaju najvećih zvijezda. I Lionel Messi i Cristiano Ronaldo kao da uživaju u razdoblju neizvjesnosti koja je bez presedana u njihovim dosadašnjim inače stabilnim i logičnim karijerama.

Ipak, pošteno je kazati kako se u ovome trenutku Messijev ostanak na Camp Nou čini samo formalnošću koju treba obaviti.

Argentinac, koji se ovih dana oženio, ima još jednu godinu važećeg ugovora s Blaugranom, a dobro upućeni kažu kako je sve spremno za produženje ugovora na još pet sezona, pri čemu će Messi zarađivati 32 milijuna eura godišnje - rekord koji je dosad bio gotovo nezamisliv u europskom nogometu.

Barcelonin jedini uvjet za tu plaću svom najboljem igraču je da novi ugovor uđe u novu fiskalnu godinu, navodi se.

Na drugoj strani se stanje kod Ronalda čini puno kompliciranijim, posebice nakon optužbi protiv Portugalca za utaju poreza u iznosu od 14,7 milijuna eura.

Sve to dogodilo se nakon što je na Santiago Bernabeu došla dvostruka kruna (prvaci Španjolske i Europe u istoj sezoni - prvi put od 1958. godine).

Uznemiren zbog moguće sudske kazne, Ronaldo je u ljutnji kazao kako želi napustiti Madrid. Los Blancosi su dodatno upali u paniku zbog Cristianove šutnje za vrijeme Kupa konfederacije.

Za razliku od Messija, njegova je sljedeća odluka daleko od predvidljivog i Real želi sjesti sa svojim igračem, kako bi točno razumjeli što on očekuje i što mogu učiniti kako bi ga uvjerili da ostane, što se nadaju da će učiniti već ovaj tjedan.

Nakon tog razgovora znat će se je li se Ronaldo ''vratio'' u Realovo okrilje ili će i dalje pritiskati vodstvo kluba s idejom odlaska. Kako god da bude, pošto je optužba za utaju poreza vrlo ozbiljna i s ogromnim odjekom, njegov ugled u javnosti nepovratno je oštećen.

Igrati i dalje u Španjolskoj pod takvom reputacijom njemu i ne mora biti presudna prepreka, uzimajući u obzir činjenicu da se nešto slično dogodilo i Messiju, ali je pitanje koliko se Ronaldo osjeća prevarenim i ostavljenim na cjedilu, jer pored silnih desetina milijuna koje godišnje zarađuje, tih petnaestak za koje ga porezne vlasti terete, nisu neka strašna boljka. Više se radi o načelima.

Kopirati
Drag cursor here to close