Biciklizam

Vraća se MTB liga

Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2014. u 07:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednogodišnje stanke opet starta MTB liga biciklista. U prijašnjim izdanjima, liga se održavala svakog četvrtka u Mostaru na lokaciji Goranci, no prošle godine je izostala zbog organizacijskih problema. Ovaj put sve je spremno za start lige.

- Prošle godine, kao i ove, imali smo dosta komplikacija u organizaciji, ali se ove godine sve uspjelo riješiti i spremni smo za novu godinu lige. Prošle godine, svi biciklistički klubovi, kako u Mostaru, tako i na drugim mjestima, imali su mnoga događanja i akcije, tako da je došlo do problema. Ove godine nismo htjeli nikakve komplikacije, htjeli smo maksimalno pojednostaviti organizaciju. Za sada, izbačen je nagradni fond, samo dok liga uspješno održi ovu prvu godinu, izjavio je za Dnevni list Toni Zorić, direktor utrke te predsjednik BK Mostar.

U ovogodišnju ligu uvedene su određene promjene u usporedbi s prijašnjim natjecanjima. Prošlih godina, svih osam kola je održano u Mostaru te su postojale dvije kategorije, rekreativci i natjecatelji. Ove godine, kategorije su određene po dobi tako da postoje juniori, seniori i veterani.

Još jedna razlika je ta da će se utrke voziti, uz Mostar, i u ostalim mjestima u Hercegovini čiji klubovi sudjeluju u organizaciji lige. Tako će ove godine biciklisti voziti i u Širokom Brijegu, Ljubuškom, Drinovcima i Čitluku.

Očekuje se velik broj natjecatelja, posebno radi uključenja ostalih gradova u ligu. Prošlih godina prijavljivalo se osamdesetak natjecatelja samo iz Mostara, tako da se ove godine očekuje puno veći odziv s obzirom na to da će sudjelovati i biciklisti iz drugih sredina.

- Svrha ove lige i naš razlog za njezino organiziranje je prvenstveno druženje te razvijanje pozitivnih odnosa s drugim biciklističkim klubovima u Hercegovini. Također, ova liga je dobra i za promicanje biciklizma, stjecanje fizičke kondicije te razvijanje vještina na biciklu. Želio bih napomenuti da ova liga nije organizirana striktno za članove nekog od biciklističkih klubova, nego i za rekreativce i sve ljubitelje biciklizma. Svi su dobrodošli, kazao je Zorić za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close