Hrvatska

Vori i Čupić ostali bez poziva u reprezentaciju!

Sport / Rukomet | 13. 10. 2015. u 13:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Vori i Ivan Ćupić nisu se našli na popisu 20 kandidata koje je izbornik muške rukomete reprezentacije Željko Babić odredio za nastup na HEPI Croatia Cupu kojem će od 6. do 8. studenog domaćin biti Umag.

"Jednostavno, nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. Dva najstarija igrača su izostala s popisa i to je primjer, odnosno poruka. Oni shvaćaju što je bit. Oni su dobri ljudi, sportaši i napravili su puno za Hrvatsku. Ovdje nema osobne razine. Svi radimo u interesu hrvatskog rukometa. Vjerujem da naši igrači to razumiju", istaknuo je izbornik Babić te dodao:

"Nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije i jasno je da bi se svi igrači trebali zamisliti na svojim pozicijama i shvatiti da se od njih očekuje više te da moraju biti bolji. Spisak od 20 igrača je tu da proširimo bazu, stvorimo veću konkurenciju te kako bi dali priliku mladim igračima i vidjeli koliko i što mogu dati jer nas očekuje složen i zahtjevan period."

Babić je bio kritičan i prema ostalim repreznetativcima.

"Igrači nisu na razinama koje očekujemo od njih, igraju jako promjenjivo i fizička sprema im nije dobra, potrebna su dodatna ulaganja i odricanja svih njih, kao i promjene ako želimo biti bolji, a igrači moraju biti spremni na promjene."

U boljem će se svjetlu igrači moći pokazati već na HEPI Croatia Cupu na kojem će Hrvatska 6. studenog igrati protiv Makedonije, a 8. studenog protiv reprezentacije Crne Gore. Bit će to prvi test za reprezentativce uoči skorašnjeg Europskog prvenstva u Poljskoj (15 - 31. siječnja 2016.).

"Dobro je pitanje koji nam je cilj na Europskom prvenstvu. Cilj je uvijek pobjeđivati, no što je realnost i koliko Hrvatska može to je pitanje. Ukoliko angažman i motivacija budu na dobroj razini Hrvatska će se vratiti na dobru poziciju", rekao je izbornik i naznačio kriterije kojima će se voditi pri izboru kapetana reprezentacije:

"Kapetan se uvijek bira iz dvije razine, kompetencije i motivacije i u obje razine mora biti superioran. Naći ćemo čovjeka u momčadi koji to ima. Morao je osvajati medalje i imati visoku motivaciju da bude primjer svim drugim igračima, dakle, razmišljamo o tri, četiri igrača za tu ulogu."

Na konferenciji za medije prvi je put u ulozi koordinatora za muški rukomet nastupio nekadašnji najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić koji je ove godine zavšrio igračku karijeru.

"Velika mi je čast što su mi dali tu funkciju. Moje je prvenstveno da se bavim mlađim selekcijama te da budem uz A reprezentaciju koliko je to moguće. Treba objasniti mlađim igračima kako je velika čast biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju i igrati za nju. Nadam se da ću u tome uspjeti. Počeli smo raditi i sada nam samo treba vremena", rekao je Balić koji smatra da nešto lošiji rezultati mlađih selekcija ne trebaju biti razlogom zabrinutosti.

"Svaka generacija može imati dobar, ali i loš rezultat, ali važno je da ima dozu talenata, a na nama je da ih prepoznamo te pokušamo osposobiti kako bi bili od koristi za A selekciju jednoga dana", rekao je Balić koji je objasnio i kako će surađivati u radu A selekcije:

"Sam izbornik A selekcije ima svoju viziju, mi smo tu da je podržimo. Ja sam tu za pomoć, savjet i razgovor."

 

Popis reprezentativaca za HEPI Croatia Cup

Vratari: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb)

Krilni igrači: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Antonijo Kovačević (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery), Zlatko Horvat (PPD Zagreb)

Linijski igrači: Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (HSV Hamburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb)

Vanjski igrači: Marko Kopljar (Barcelona), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Jakov Gojun (Füchse Berlin)

Kopirati
Drag cursor here to close