Spomen legendi Hajduka

Vodstvo i igrači Hajduka posjetili muzej Andrije Ankovića u Gabeli

Sport / Flash | 17. 01. 2015. u 10:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo i igrači Hajduka, predvođeni trenerom Igorom Tudorom i kapetanom Mariom Maločom, posjetili su muzej ''Andrije Ankovića'' u Gabeli.

Goste je u muzeju dočekao Nikica Pehar, predsjednik Torcide Gabela i član Upravnog odbora GOŠK-a, koji je upoznao Upravu Hajduka i igrače sa detaljima otvaranja ovoga muzeja.

Muzej je otvoren 11. siječnja prošle godine u rodnoj kući Andrije Ankovića, a u razdoblju od godine dana muzej je ispunjen fotografijama Andrije Ankovića, dresovima mnogobrojnih igrača koji su na ovaj način odlučili dati svoj doprinos muzeju, a među kojima su Nikica Jelavić, Dario Srna, košarkaš Zadra Ivica Obad, rukometaš Davorin Prskalo…

Igrači Hajduka nisu krili oduševljenje muzejom koji je otvoren ovoj sportskoj legendi u malom mjestu pored Čapljine te su se svi upisali u knjigu dojmova.

Posjeti je nazočio i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, koji je istaknuo kako je Gabela po mnogo čemu iznimna, pa tako i ''po turniru koji svake godine održavaju u sjećanje kako na pokojnog Andriju Ankovića tako i na sve sportaše koji su ponikli u Gabeli i koji su kroz sport prije svega širili sve ono dobro što daje Gabela te sve dobro što daje Čapljina''.

Kopirati
Drag cursor here to close