Sramota za Srbiju

VIDEO: Dačić Japancu vratio ukradeni bicikl!

Sport / Flash | 30. 07. 2012. u 20:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak je Japancu Riju Asaghiju vratio bicikl kojim je krenuo na put oko svijeta, ali mu je ukraden u Beogradu.

Dačić je rekao da je krađa bicikla sramota za Srbiju, dok je Japanac kazao da nakon svega ostaje prijatelj Srbije, piše B92.

Asaghiju su bicikl ukrali 18. srpnja, a policija ga je pronašla u nedjelju te je privela i mladića kojeg sumnjiče za krađu.

Japanac je na put oko svijeta dugačak gotovo 20 tisuća kilometara krenuo sa skupim biciklom crne boje koji se može kupiti samo u Japanu.

"Ovo je sramota za Srbiju. Asaghi je na biciklu proputovao cijelu Afriku i 11 zemalja Europe, a bez njega je ostao u našem glavnom gradu", rekao je Dačić te se Asanghiju ispričao u ime svih građana Srbije i poželio mu sretan put prema Tokiju.

Srpski premijer nije Japancu samo vratio bicikl, već mu je za put darovao i značku te bocu šljivovice. Asaghi je kazao da su mu u Africi ukrali cipele, a u Nikaragvi kameru, a Dačić je primijetio da mu te predmete nisu vratili.

Zahvalio je policiji i medijima, jer je bicikl pronađen nakon objave snimke kradljivca. Osumnjičeni mladić je već dva puta osuđivan zbog krađe.

Kopirati
Drag cursor here to close