Ljaga na utakmicu

VIDEO | Hajduk poražen od Evertona, Torcida izazvala nerede na tribinama

Sport / Nogomet | 17. 08. 2017. u 20:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hajduka izgubili su prvi dvoboj zadnjega pretkola Europske lige u Liverpoolu od Evertona s 0-2 (0-2) te imaju male šanse za prolaz uoči uzvrata na Poljudu 24. kolovoza.

Pogotke su za Everton zabili Micahel Keane (30) i Idrissa Gueye (45).

Hajduk je očekivano poražen od premijerligaša Evertona s glatkih 0-2, ali je igrom u drugom dijelu, kada su se Englezi i opustili, pokazao da nije slučajno ušao u zadnje pretkolo. Izvrsni engleski vratar James Pickford u drugom je dijelu zaustavio nekoliko opasnih šuteva igrača Hajduka, koji je s Goodison Parka mogao otići i s puno povoljnijim rezultatom te s golom u gostima dočekati velikog suparnika na rasprodanom Poljudu. Everton je nadigrao hrvatskog predstavnika u prvom dijelu i dojam je da su "plavi" iz Liverpoola ipak u drugom dijelu čuvali snagu za utakmice u svom prvenstvu.

Najveća zvijezda Evertona Wayne Rooney već je u petoj minuti pokušao glavom, no iznad vrata, a uzvratio je Vlašić ipak preslabim udarcem pet minuta kasnije. U 12. minuti Klaasen je zamalo prekratak na ubačaj Martine, a Hajdukova obrana je poklekla u 30. minuti. Splićani nisu očistili ispred svog kaznenog prostora, Baines je uspio proći i uputiti visoku loptu koju je dočekao glavom Micheal Keane i pogodio s tri metra.

U 33. minuti sudac je prekinuo utakmicu zbog nereda na tribini s navijačima Hajduka, a igra je nastavljena nakon pet minuta.

U 45. minuti novi poklon Hajdukove obrane, pogriješio je Savvas, a Rooney pravovremeno uposlio Senegalca Idrissa Gueyea koji vara Stipicu za vodstvo od 2-0. Vlašić je u sudačkoj nadoknadi ozbiljnije zaprijetio, no ravno u vratara Pickforda, a potom se istaknuo Stipica koji je obranio opasan udarac Rooneya.

U drugom dijelu se nije događalo ništa vrijedno spomena do 61. kada je nakon konačno brze akcije Splićana Ohandza došao u gol-situaciju, uputio je odličan udarac lijevom nogom, no vratar Pickford je pokazao zašto je jedan od najboljih engleskih vratara. Hajduk se ohrabrio pa je u 72. minuti Hamza u dobroj situaciji pucao pored vrata, a u 82. minuti Ante Erceg je nakon solo-prodora sjajno gađao, no Pickford opet brani. Engleski vratar brani potom i put Memolle iz daljine te ne dopušta Hajduku da s golom u gostima dočeka velikog suparnika pred rasprodanim Poljudom.

EVERTON - HAJDUK 2-0

Pred 40.000 gledatelja na stadionu Goodison Park sudio je Kruzliak iz Slovačke.

Strijelci: 1-0 Keane (30), 2-0 Gueye (45)

EVERTON: Pickford - Martina, Keane, Williams, Baines - Schneiderlin (Davies, 46), Gueye - Lookman, Klaasen (Calvert-Lewin, 63), Mirallas (Bešić, 76)- Rooney.

HAJDUK: Stipica - Juranović, Nižić, Carbonieri, Memolla - Savvas (Bašić, 85), Radošević - Vlašić, Hamza, Kožulj (Erceg, 65)- Ohandza (Said, 65).

Utakmica Evertona i Hajduka u play-offu Europske lige prekinuta je nakratko u 35. minuti zbog nereda na tribinama.

Sukob je počeo na tribini na kojoj su smješteni navijači Hajduka, letjele su stolice, a zaštitari su čuvali torcidaše da ne upadnu na travnjak.

Sve je počelo, javlja BBC, kada su navijači Hajduka nekoliko minuta nakon vodećeg gola Evertona počeli ubacivati razne predmete u teren, ali i prema domaćim navijačima na susjednoj tribini. Ubrzo se ispred tribine pojavilo još zaštitara, a onda su se navijači Hajduka sukobili i s njima.

Sudac je povukao igrače sa strane, a utakmica je poslije nekoliko minuta nastavljena nakon što se situacija na tribinama Goodisona smirila.

Ipak, izvjesno je da će Hajduk još jednom biti kažnjen zbog ponašanja svojih navijača.

Kopirati
Drag cursor here to close