Remi u derbiju

Velež neporažen i nakon Zenice

Sport / Nogomet | 27. 08. 2014. u 17:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju petog kola Premier lige BiH u nogometu u Zenici su domaći Čelik i mostarski Velež odigrali 1:1. U otvorenoj utakmici obje ekipe propustile su veliki broj šansi i obje su (neopravdano) tražile jedanaesterac, pa je podjela bodova možda i najrealnija.

Čelik je poveo u prvom poluvremenu preko Semira Pezera koji je pogodio nakon što mu se lopta odbila poslije obrane Dragojevića. Velež je izjednačio odmah na početku drugog dijela i to zahvaljujući autogolu Jove Kojića.

U samoj završnici Velež je mogao doći do pobjede, no Admir Vladavić nije uspio donijeti Mostarcima sva tri boda. Rođeni su tako i nakon petog kola ostali neporaženi, iako im je ovo treći remi u ovoj sezoni.

Olimpic je u Sarajevu pobijedio ekipu banjalučkog Borca sa 4:1. Golove za sarajevski tim postigli su Brković (37.), Pandža (78.), Hugo (83.) i Nukić (90.), dok je jedini pogodak za Borac postigao Stokić (62.).

Željezničar je došao do prve pobjede nakon prvog kola, savladavši u Bijeljini ekipu Radnika sa 1:3. Gosti iz Sarajeva poveli su u 4. minuti golom Bućana iz penala, a prednost je udvosturčio Sadiković u 56. minuti. Na 0:3 povisio je Tomić u 80., a dvije minute kasnije Glavešić je pogodio za konačnih 1:3.

Slavija je u Foči pobijedila tuzlansku Slobodu sa 2:1. Domaći su došli u vodstvo u 57. minuti golom Vejnovića, a na 2:0 povisio je Prodanović u 69. minuti. Mujkić je golom u 90. minuti ublažio poraz tuzlanske ekipe.

Travnik je u petom kolu došao do prve pobjede u sezoni. Na Piroti je slavio protiv Mladosti iz Velike Obarske s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Nuhić u 43. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close