gradski derbi

Velež: Ne igramo ni za koga; Zrinjski: Nastaviti niz pobjeda

Sport / Nogomet | 24. 04. 2015. u 11:00 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicija da Sportski savez grada Mostara okupi predstavnike Zrinjskog i Veleža te održi press konferenciju uoči gradskog derbija mostarskih klubova nastavljena je i uoči nedjeljnog okršaja.

Velež i Zrinjski u Vrapčićima će igrati derbi 24. kola Premier lige Bosne i Hercegovine. Bit će ovo četvrti njihov ovosezonski derbi, a Velež će tražiti prvu pobjedu nad gradskim rivalom.

“Nemamo ozlijeđenih igrača, nema sankcioniranih žutim kartonima, svi smo spremni i jedva iščekujemo derbi”, poručio je pomoćni trener Veleža Adnan Dizdarević koji će tu momčad voditi i u ovoj utakmici.

Kada su bodovi u pitanju ova utakmica Veležu ništa ne znači, jer ostat će sedmi kako god završi. No, Rođeni mogu eventualnom pobjedom pomoći konkurenciji Zrinjskog.

“Igramo za sebe, ni za koga drugog. Važni smo si jedino mi i ne zanima nas kome ćemo pomoći ili nećemo pomoći. Znamo što navijači očekuju od nas i pokazat ćemo da možemo ispuniti njihova očekivanja. Stoga se nadam da ćemo po dobrom pamtiti nedjelju”, dodao je najbolji strijelac Veleža Anel Hebibović.

Zrinjski u Vrapčiće dolazi osokoljen serijom od četiri uzastopne prvenstvene pobjede s kojima je došao do diobe prve pozicije. Mostarci nakon ovog kola mogu ostati i sami na vrhu ako dobiju Velež, a Široki Brijeg ne pobijedi na Koševu.

“Imamo uspješan period iza sebe gdje smo prebrodili sve te utakmice koje smo imali, ali dolaze nam sve teže i teže utakmice. Gradski derbi ionako je sam po sebi važan, zbog prestiža i svega što nosi derbi, ali nama je posebno važan jer smo u samom vrhu i tu želimo ostati. Nadam se zanimljivoj utakmici, ali i našoj pobjedi.”, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović te dodao:

“Kompletni smo, nemamo ozlijeđenih igrača i spremni smo za nedjelju”.

Zadnji okršaj ova dva kluba odigran je na istom mjestu u uzvratu četvrtfinala Kupa BiH, a prvi gol u pobjedi 2:0 Zrinjskog postigao je Pero Stojkić.

“Nadam se da će se ponoviti utakmica iz Kupa”, poručio je kratko kapetan Zrinjskog.

Iz Sportskog saveza apelirali su na navijače da korektno navijaju, ali i da se suzdrže petardi i pirotehnike. Svaka baklja poprilično “udari” po džepu oba kluba, pa su samo za dvije utakmice Kupa i Zrinjski i Velež kažnjeni s ukupno 15.000 maraka.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog igra se u nedjelju u Vrapčićima u 16 i 30, a prijenos je na BHT-u.

Kopirati
Drag cursor here to close