Ljetno prvenstvo

'Velež' kući donio 11 medalja

Sport / Flash | 01. 07. 2015. u 18:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetno prvenstvo PS BiH 2015 za mlađe juniore, juniore i seniore se proteklog vikenda održalo u Sarajevu, na kojem je sudjelovalo oko 160 plivača. Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen sa 10 plivača, a osvojeno je 11 medalja.

Osvajači medalja su bili:
- Harun Zalihić
- Dino Stojanov
- Edis Pajić
- Todd Long
- Nedim Kurtović.

Harun Zalihić (1997.) je osvojio ukupno 4 medalje. Dvije brončane medalje je osvojio u disciplinama 100 m i 200 m leđno, a dvije srebrene je osvojio u štafetnim utrkama. Dino Stojanov (1999.) je osvojio brončanu medalju u disciplini 50 m prsno.

Muška štafeta, u sastavu Edis Pajić, Harun Zalihić, Todd Long i Nedim Kurtović, je u disciplinama 4x200 m slobodno i 4x100 m slobodno osvojila drugo mjesto, čime su postali viceprvaci države u navedenim disciplinama!

Vrijedi napomenuti i odličan nastup Dine Kljake (2000.), koji je plivao u veoma jakoj konkurenciji, a postignutim rezultatima je nagovjestio da će ubuduće definitivno biti u vrhu bh. plivanja u svojoj kategoriji.

Nažalost, zadnji dio prvenstva je obilježilo dosta odjava naših plivača, zbog zdravstvenih problema, a sam rezultat bi itekako bio puno bolji. Sljedećeg vikenda ovaj klub će uzeti učešće na prvenstvu BiH za mlađe kategorije, koje će se održati u Trebinju, navodi se iz PK 'Velež'.

Kopirati
Drag cursor here to close