OI

Van der Burgh prvi Južnoafrikanac sa olimpijskim zlatom u individualnom natjecanju

Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2012. u 06:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnokorejke su osvojile zlatnu medalju u streličarstvu na Olimpijskim igrama u Londonu i postavile rekord osvajanjem zlatnih medalja u toj disciplini na sedam uzastopnih Olimpijada.

Južna Koreja je olimpijski prvak od Seula 1988. godine. Koreja je u finalu sa 210:209 pobijedila Kinu, koja je treći put zaredom osvojila srebrenu medalju. Brončana medalja pripala je Japanu koji je svladao Rusiju sa 209:207.

Francuskinja Camille Muffat nova je olimpijska pobjednica u plivanju na 400 m slobodno. Muffat je u finalu natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu dionicu preplivala u vremenu olimpijskog rekorda 4:01.45 minuta.

Srebrenu medalju osvojila je Amerikanka Allison Schmitt (4:01.77), dok je bronca pripala Britanki Rebecci Adlington (4:03.11) koja je svojoj zemlji donijela prvu medalju u londonskom Aquatic centru.

Južnoafrikanac Cameron van der Burgh osvojio je zlatnu olimpijsku medalju na 100 metara prsno. Van der Burgh je u finalu Olimpijskih igara u Londonu dionicu preplivao u vremenu novog svjetskog rekorda (58.46).

On je za 12 stotinki popravio dosadašnji rekord Australca Brentona Rickarda sa Svjetskog prvenstva u Rimu 2009. Van der Burgh je postao prvi Južnoafrikanac koji je osvojio olimpijsko zlato u plivanju u individualnom natjecanju.

Australac Christian Sprenger osvojio je srebrenu, a Amerikanac Brendan Hansen bronzanu medalju. Japanac Kosuke Kitajima, koji je osvojio zlatne medalje u ovoj disciplini na prethodne dvije Olimpijade, utrku je završio na petom mjestu.

Francuska je osvojila zlatnu medalju u plivanju u štafeti 4x100 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Londonu. Francuzi su do zlata došli zahvaljujući odličnom nastupu Yannicka Agnela u posljednjoj izmjeni. Osim Angela, za Francusku su plivali Amaury Leveaux, Fabien Gilot i Clement Lefert.

Srebrena medalja pripala je Amerikancima (Nathan Adrian, Michael Phelps, Cullen Jones, Ryan Lochte), a bronzana Rusima (Andrey Grečin, Nikita Lobintsev, Vladimir Morozov,
Danila Izotov). Svjetski prvaci Australci osvojili su četvrto mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close