Europska liga

Valencia stradala na praznom stadionu u Baselu

Sport / Nogomet | 03. 04. 2014. u 21:11 S. M:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige Porto je pobijedio Sevillu 1:0, Basel je pred praznim tribinama stadiona St. Jakob Park deklasirao Valenciju 3:0, Benfica je u Alkmaaru pobijedila AZ 1:0, dok je Juventus identičnim rezultatom na Gerlandu slavio protiv Lyona.

U najzanimljivijoj utakmici večeri Porto je pobijedio Sevillu golom Mangale u 31. minuti. Domaćin je najbliže drugom golu bio u 45. minuti kada je Defour uzdrmao vratnicu, te u 89. minuti kada je vratnicu pogodio i Quaresma.

Najbolju priliku za Andalužane imao je Gameiro koji je u 75. minuti zapuicao zicer. Porto je od 87. minute igrao bez isključenog Fernanda. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta za španjolski sastav.

Juventus je do pobjede u Lyonu stigao golom Bonuccija u 85. minuti. Bila je to već 52. utakmica ove sezone Lyona koji je nastupio bez petorice važnih igrača (Miguel Lopes, Gueida Fofana, Mouhamadou Dabo, Milan Biševac, Clement Grenier).

Basel je deklasirao Valenciju 3:0 u susretu koji je igran bez gledatelja nakon što su navijači švicarskog kluba izazvali nerede u Salzburgu. Valencija je dobila svih pet gostovanja ove sezone uz razliku pogodaka 8-0, no u Baselu je teško stradala. Strijelci su bili Delgado (34, 38) i Stocker (90+1).

AZ je do večeras bio jedini četvrtfinalist koji nije upisao poraz, u deset susreta je ostvario po pet pobjeda i neodlučenih ishoda. No izgubio je od Benfice 0:1, a pogodak odluke zabio je Eduardo Salvio u 48. minuti. Benfica je zadnji put slavila u Nizozemskoj davne 1969.

Kopirati
Drag cursor here to close