Nova odgoda

Utakmica između Srbije i Republike Srpske opet otkazana

Sport / Nogomet | 12. 07. 2014. u 11:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije neće biti odigrana u ranije dogovorenom terminu 4. rujna ove godine. Razlog za otkaz je prijateljska utakmica između reprezentacija BiH i Lihtenštajna istog datuma.

- Dali smo obavezu Darku Ljubojeviću da kao potpredsjednik NS BiH iz Republike Srpske na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH postavi pitanje igranja utakmice između Srpske i Srbije. Poslije toga NS BiH treba da se obrati FIFA i UEFA, koje bi trebali dati konačnu dozvolu za odigravanje meča u jednom od slobodnih termina. Pošto je BiH za 4. 9. zakazala susret sa Lihtenštajnom, taj termin je propao i tražimo sljedeći slobodni. To bi onda mogla da bude sredina studenog ili 16. lipanj, koji je Srbiji bio rezervna varijanta - izjavio je za Glas Srpske generalni tajnik Nogometnog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prošle godine FS BiH dao je dozvolu FSRS za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice i to je bio prvi korak ka dugo očekivanom meču. Postojao je i džentlmenski dogovor da se susret igra u terminu FIFA, ali pod uvjetom da tada BiH ne igra svoj susret.

Pošto je BiH zakazala prijateljsku utakmicu, Srpska je time izgubila pravo igranja.

Kopirati
Drag cursor here to close