54 medalje

Uspješan nastup 'Veleža' u Sarajevu

Sport / Flash | 08. 12. 2014. u 14:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 6. prosinca, se održao V Kup "Novi Grad", na kojem je sudjelovalo oko 550 plivača iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Plivački klub 'Velež' je osvojio ukupno 54 medalje i zauzeo četvrto ekipno mjesto. Međutim, zdravstveno stanje plivača ih je spriječilo da broj medalja bude puno veći i da plasman bude što bolji. Od 54 osvojene medalje, ukupno je 16 zlatnih, 19 srebrenih i 19 bronačnih.

Kerim Sadiković (2003.) je osvojio jednu zlatnu medalju, tri srebrene i tri brončane medalje. Najbolji je bio u disciplini 50 m prsno. U disciplinama 50 m slobodno, 50 m leđno i 100 m mješovito je bio drugi, dok je na 50 m delfin zauzeo treće mjesto. U dvije štafetne utrke osvojio je dvije brončane medalje.

Harun Zalihić (1997.) je osvojio dvije zlatne medalje i dvije srebrene medalje. Zlatne medalje je osvojio u štafetnim utrkama, dok je srebrene medalje osvojio u disciplinama 100 m leđno i 200 m mješovito. Adnan Manjura (1994.) je osvojio tri zlatne medalje. U disciplini 100 m slobodno je zauzeo prvo mjesto, dok je u dvije štafetne utrke osvojio dvije zlatne medalje.

Džana Pobrić (1997.) je osvojila jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije brončane medalje. Zlatnu medalju je osvojila u štafetnoj utrci, srebrnu na 100 m slobondo. Jednu brončanu medalje je osvojila u drugoj štafetnoj utrci, a drugu brončanu medalju je osvojila na 100 m prsno. Amina Razić (1996.) je osvojila jednu zlatnu i dvije brončane medalje. Zlatnu medalju je osvojila u štafetnoj utrci, jednu brončanu u drugoj štafetnoj utrci, a drugu brončanu medalju je osvojila u disciplini 100 m slobodno.

Tarik Pehilj (2004.) je osvojio zlatnu i brončanu medalju. Najbolji je bio u disciplini 50 m prsno, a broncu je osvojio u štafetnoj utrci. Ivor Perić (1994.) je zauzeo prvo mjesto u disciplini 100 m prsno. Elena Zovko (2006.) je osvojila srebrenu medalju u disciplini 50 m prsno. Štafetne utrke su bile podijeljene na 4x50 m slobodno i 4x50 m mješovito.

Muška štafeta (A kategorija), u sastavu Harun Zalihić, Nedim Kurtović, Ferid Rizvanović i Adnan Manjura, je zauzela dva prva mjesta. Ženska štafeta (A kategorija), u sastavu Samra Mesihović, Emela Piralić, Džana Pobrić i Amina Razić, je zauzela prvo mjesto u disciplini 4x50 m mješovito i treće mjesto u utrci 4x50 m slobodno. Ženska štafeta (B kategorija), u sastavu Katja Ljepava, Jelena Kandić, Asja Zilić i Chiara Marino, je dva puta bila druga.

Muška štafeta (C kategorija) u sastavu Todd Long, Dino Stojanov, Denial Kreso i Amar Alikadić, je zauzela drugo mjesto u utrci 4x50 m slobodno. Ženska štafeta (D kategorija), u sastavu Ema Kreso, Elena Zovko, Nina Čerkić i Sarrah Nuspahić, je zauzela prvo mjesto u utrci 4x50 m slobodno. Muška štafeta (E kategorija), u sastavu Ahmet Stupac, Bakir Hadžimahović, Adi Hebib i Kerim Sadiković, je dva puta zauzela treće mjesto. Muška štafeta (F kategorija) u sastavu Danis Alikalfić, Ali Repeša, Miralem Marić i Tarik Pehilj, je zauzela treće mjesto u utrci 4x50 m mješovito, priopćeno je iz PK 'Velež'.

Kopirati
Drag cursor here to close