Nedostižni Jamajčanin

Usain Bolt slavio pobjedu u svojoj prvoj ovosezonskoj utrci u Europi

Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2015. u 19:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbrži sprinter današnjice Jamajčanin Usain Bolt pobjednik je današnje utrke na 200 metara koja je održana u sklopu atletskog turnira Golden Spike, koji je Međunarodna atletska federacija organizirala u češkoj Ostravi.

Šestostruki olimpijski prvak Bolt je stazu dugu 200 metara istrčao za 20,13 sekundi, što je za njegove današnje protivnike bilo nedostižno i tako ostvario pobjedu na prvoj utrci koju ove sezone trčao na tlu Europe.

Američki atletičar Isiah Young je bio drugi, a grčki sprinter Likourgos-Stefanos Cakonas treći, javlja Anadolu Agency (AA).

"Nisam zadovoljan rezultatom jer nisam uspio trčati ispod 20 sekundi. Moram se dodatno spremati za naredne utrke. Zaista sam želio danas trčati ispod 20 sekundi, ali ni loši vremenski uvjeti to nisu dopustili. Međutim, tek sam se oporavio od ozlijede i treba mi malo vremena za adaptaciju na stazi", kazao je Bolt nakon utrke.

Jamajčanin Bolt je ujedno i svjetski rekorder na 200 metara sa vremenom 19,19, koje je istrčao na utrci svjetskog prvenstva održanog 2009. godine u Berlinu.

Kopirati
Drag cursor here to close