11. zlato

Usain Bolt odveo Jamajku do zlata u štafeti, Amerikanci diskvalificirani

Sport / Flash | 29. 08. 2015. u 13:39 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jamajka je potvrdila svoju dominaciju u sprintu pobjedama u štafetnim utrkama na 4x100m i u ženskoj i u muškoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Ženska štafeta u sastavu Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Elaine Thompson i Shelly-Ann Fraser-Pryce obranila je naslov iz Moskve s novim rekordom svjetskih prvenstava od 41.07 sekundi.

Srebro su osvojile Amerikanke English Gardner, Allyson Felix, Jenna Prandini i Jasmine Todd sa 41.68, a broncu štafeta Trinidada i Tobaga (Kelly-Ann Baptiste, Michelle-Lee Ahye, Reyare Thomas i Semoy Hackett) sa 42.03.

Kod atletičara Jamajku su do pobjede odveli Nesta Carter, Asafa Powell, Nickel Ashmeade i Usain Bolt koji su sa 37.36 sekundi osvojili četvrto zlato zaredom u ovoj disciplini. Samom Boltu to je već 11. zlato sa SP-a u karijeri (po četiri naslova na 200m i 4x100m, te tri na 100m).

Nakon što je zbog pogrešne posljednje izmjene diskvalificirana reprezentacija SAD-a, koja je druga prošla ciljem, srebro je osvojila Kina (Youxue Mo, Zhenye Xie, Bingtian Su, Peimeng Zhang) sa 38.01, a broncu Kanada (Aaron Brown, Andre De Grasse, Brendon Rodney, Justyn Warner) sa 38.13.

Osim SAD-a, u finalu je zbog loše izmjene bez plasmana ostala i štafeta Velike Britanije.

Kopirati
Drag cursor here to close