Ogorčeni na suđenje

Uprava GOŠK-a: Ligu vodi kriminalna skupina

Sport / Nogomet | 26. 08. 2014. u 13:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub GOŠK iz Gabele, koji se natječe u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, uputio je priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

''Povodom sramotnog suđenja na utakmici“Orašje“ – „Gošk“ , odigranoj u Orašju , dana 23.08.2014. godine upravni odbor NK „Gošk“ iz Gabele izdaje sljedeće priopćenje za javnost :

Povodom skandaloznog suđenja suca Muslić Hermina iz Bihaća koji je svojim nakaradnim odlukama i verbalnim prijetnjama igračima NK „Gošk“ tokom čitavoga susreta , ne dozvolivši igračima gostiju doslovce „niti preći centar“ dijeleći kartone bez ikakva razloga , samo kako bi ih doveo u podređeni položaj , Upravni odbor NK „Gošk“ od nadležnih institucija NS FBIH zahtjeva slijedeće :

1. Pregled kompletne snimke susreta , te nakon utvrđenih sudačkih odluka , suspendiranje suca Muslića Hermina sa sudačke liste do kraja tekućeg prvenstva.

Sasvim je očigledno da je sudac Muslić manirom „plaćenoga ubojice“ spreman i na gore stvari , provodeći naloge svojih mentora , u prvom redu Gobeljić Hajrudina , predsjednika komisije za suce i suđenje , koji je očigledno formirao „ kriminalnu skupinu“ za provođenje svojih namjera , zloupotrebljavajući i instituciju nogometne organizacije u Bosni i Hercegovini , kao i temeljna načela FIFA pravila .

Obzirom da je, sukladno najavama i prijetnjama od strane lobija iz NS Unsko-sanskog kantona , u ranoj fazi prvenstva počelo sa ostvarivanjem izrečenih prijetnji od nadležnih institucija tražimo sljedeće :

1. Hitno preispitivanje i dogradnju odluke iz propozicija takmičenja prve lige F BIH o nadležnosti predsjednika Gobeljića i dopredsjednika Dominkovića komisije za suce i suđenje za određivanje sudaca utakmica tekućeg prvenstva jer su do sada pokazali, a posebice ovim susretom, da nisu dostojni povjerenja za taj odgovoran posao, dapače obojica zajedno i sačinjavaju glavne poluge imenovane „kriminalne skupine“, vješto se sakrivajući iza svojih vjerskih i političkih položaja i utjecaja.

2. Izuzimanje delegiranja sudaca iz Unsko-sanskog kantona na utakmice koje igra NK „Gošk“ u tekućem prvenstvu.

3. Obzirom da se po funkciji gosp. Gobeljić treba očitovati o izuzeću suca, a da je isti duboko instrumentaliziran u nečasne radnje, dapače isti je glavni nalogodavac, zahtjevamo i od Panela za za suce i suđenje NS BIH, predsjednika gosp. Banjac Dragana da u ime krovne organizacije, pregledom snimke utakmice utvrdi osnovanost naših zahtjeva .

4. Tražimo od institucija NS BIH preuzimanje odgovornosti za provođenje natjecanja u njenoj organizaciji.

Javnost i do sada ovu ligu smatra trgovačkom ligom i ukoliko nismo u stanju to iskorijeniti, nemojmo dozvoliti da od nje napravimo i ligu kriminalnih mešetara.

U obrani svojih načelnih stavova, kao i zaštite klupskih interesa, NK „Gošk“ će poduzimati sve korake u pospješivanju regularnosti takmičenja, kao i promicanja načela fer-playa, ali je spreman, u krajnjoj liniji, odustati od neregularnog takmičenja, ako se takvo, na nivou nogometne organizacije bude toleriralo'', stoji u prioćenju NK GOŠK Gabela, koji potpisuje predsjednik kluba Pero Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close