Old Trafford

United potvrdio: Moyes umjesto Fergusona; Rooney ne želi surađivati s novim trenerom

Sport / Flash | 09. 05. 2013. u 12:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Manchester Uniteda jednoglasno je za novog menadžera engleskog prvaka imenovala dosadašnjeg trenera Evertona Davida Moyesa, koji će na klupi Uniteda zamijeniti legendarnog Alexa Fergusona.

Klub je priopćio da je Moyes potpisao šestogodišnji ugovor i da će novu dužnost preuzeti 1. srpnja.

Moyes je od 2002. godine vodio Everton na preko 500 utakmica, uključujući i četiri sudjelovanja u Europskoj ligi, odnosno Kupu UEFA.

Posljednje dvije utakmice u kojima će Moyes voditi Everton bit će premierligaški dueli s West Hamom i Chekseajem.

"Velika je čast biti sljedeći menadžer Manchester Uniteda. Oduševljen sam što me je sam Ferguson preporučio za posao. Imam veliki respekt prema njemu i svemu onome što je napravio u svojoj karijeri", izjavio je 50-godišnji Moyes.

Legendarni menadžer Uniteda Alex Ferguson, koji će se na kraju sezone poslije 27 godina povući s te funkcije, rekao je da je David Moyes najbolji mogući izbor za njegovog nasljednika na Old Trafordu.

"Kada smo razgovarali o kandidatima i karakteristikama koje bi trebao imati moj nasljednik jednoglasno smo izabrali Davida. On je čovjek velikog integriteta, veliki radnik i oduvijek sam mu se divio, još 1998. godine ponudio sam mu posao mog asistent. On je tada bio mlad, na početku karijere, i smatram kako je u Evertonu uradio odličan posao", prenijela je Fergusonove riječi Unitedova službena internet stranica.

Tko će biti novi trener Evertona za sada se još ne zna, ali se razmatra o nekoliko imena među kojima je i ono menadžer Wigana Roberto Martinez i menadžer Swansea Cityja Michael Laudrup.

---

Wayne Rooney više nije nogometaš Manchester Uniteda to ako pogledate njegov profil na društvenoj mreži Twitter. Sam Rooney je izbrisao takvu "djelatnost".

Na mjesu gdje je stajalo sve do četvrtka - nogometaš Manchester Uniteda, sada stoji - sportaš Nikea. I ranije tijekom sezone se spominjala želja engleskog napadača da napusti Old Trafford, a sada je još izraženiji njegov nagon za odlaskom.

Naime, Goal.com, kao i neki otočki mediji, navode da Rooney ne želi opet raditi s Davidom Moyesom, koji je i službeno postao nasljednik Alexa Fergusona. Prije dolaska u Manchester United Rooney je kao nadareni nogometaš igrao u Evertonu gdje je tada trener bio upravo Moyes.

Premda se ne zna točan razlog (ili razlozi), izgleda kako između njih dvojice, a pogotovo iz Rooneyjeva kuta, i dan danas postoji razdor.

PSG, Bayern i Chelsea su navodno zainteresirani za Rooneyja koji očigledno traži bijeg iz kluba gdje se nalazi od daleke 2004. godine. U Evertonu je igrao od 2002. do 2004. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close