Uvršten na popis

Unatoč ozlijedi Usain Bolt putuje na Olimpijske igre

Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2016. u 13:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt usprkos ozljedi butnog mišića uvršten je na službeni popis jamajčanske reprezentacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Aktualni olimpijski pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder na 100 (9,58) i 200 (19,19) metara ozlijedio se na nacionalnom prvenstvu u Kingstonu koje je bilo i kvalifikacijsko za OI. Bolt se ozlijedio tijekom polufinalne utrke na 100 m i propustio je finale.

Glavni tajnik Jamajčanskog atletskog saveza Garth Gayle je na koncu natjecanja kazao kako bi Bolt mogao izgubiti svoje mjesto među putnicima u Brazil, međutim Jamajčanski olimpijski odbor je inzistirao da se Bolt uvrsti na listu sudionika. Boltu je pomoglo što je imao svu potrebnu medicinsku dokumentaciju koja je potvrdila ozljedu.

Zanimljivo, u SAD tako što nije moguće. Na OI putuju po tri najbolja atletičara s nacionalnog prvenstva bez obzira na imena.

"Bolt mora doći u Rijo. Kakve bit to bile OI bez njega," poručio je američki šprinter Justin Gatlin, trenutačno Boltov glavni suparnik.

Bolt je trenutačno u Francuskoj na tretmanu kod doktora Hansa-Wilhelma Mullera-Wohlfahrta koji je surađivao s igračima Bayerna, a njegovi pacijenti bili su i Jurgen Klinsmann, Brazilac Ronaldo, Michael Owen i Steven Gerrard, atletičarka Paula Radcliffe, pjevač grupe U2 Bono...

Bolt je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja, a u svojoj riznici trofeja ima i 11 zlata sa svjetskih prvenstava.

Kopirati
Drag cursor here to close