Podmićivanje

Švicarska blokirala sumnjive račune nogometnih dužnosnika

Sport / Flash | 27. 05. 2015. u 10:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo pravosuđa Švicarske (FOJ) blokiralo je račune u nekoliko banaka poslije uhićenja dužnosnika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji se sumnjiče za korupciju.

Kako prenosi agencija Reuters, blokirani su računi za koje se sumnja da je preko njih tekao novac za podmićivanje.

"U skladu s tri zahtjeva američkog pravosuđa za pravnu pomoć, FOJ je naložilo blokadu računa u nekoliko banaka kroz koje je tekao koruptivni novac, kao i zapljenu nekih dokumenata banaka", priopćeno je iz švicarskog ministarstva.

Uhićeni dužnosnici FIFA-e, koji su se okupili u Zurichu na godišnjem zasjedanju najvišeg svjetskog nogometnog tijela, optuženi su za primanje mita u vrijednosti od više od 100 milijuna dolara i to od devedesetih godina do danas.

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini zakazao je sjednicu Izvršnog odbora u povodu istrage koja se vodi protiv dužnosnika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Sedmorica dužnosnika FIFA-e uhićena su jutros u hotelu u Zurichu pod optužbom za korupciju i pranje novca, a po zahtjevu za izručenje američkih vlasti.

"Naš Izvršni odborsastat će se danas popodne, a za sutra je zakazana sjednica predstavnika svih nacionalnih saveza, tako da se nema što kazati do večeras, ili sutra ujutro", prenose agencije Platinijevu izjavu.

Kopirati
Drag cursor here to close