''Razjareni Bik''

Umro legendarni boksač Jake LaMotta

Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2017. u 17:26 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši svjetski prvak u srednjoj kategoriji, boksačka legenda i čovjek kojeg je Robert De Niro glumio u filmu ''Razjareni Bik'' preminuo je u utorak u dobi od 96 godina.

Boksački šampion Jake LaMotta je, prema riječima njegove supruge Denise Baker, imao problema s upalom pluća. Karijeru je počeo davne 1941. godine, a završio je skorom 83-19 uz 30 nokauta.

A njegova priča krenula je nakon što je dobio odbijenicu u američkoj vojsci. Nisu ga primili jer je imao zdravstvenih problema pa se odlučio okrenuti boksu.

Rođen je u Bronxu, opasnom naselju New Yorka gdje je dobio nadimak Razjareni Bik (The Raging Bull) zbog svojeg agresivnog boksačkog stila.

Volio je žene, alkohol pogotovo, imao je bliske odnose s mafijom u Detroitu, a vjerojatno ćemo ga najviše pamtiti po šest mečeva s legendarnim Sugar Ray Robinsonom od kojih je dobio samo jedan, prenosi portal 24sata.hr.

Robinson je dobio pet mečeva, ali Razjareni Bik ostat će zapamćen po tome što ga Sugar Ray niti jednom nije uspio srušiti. LaMotta je do dan danas ostao jedna od najčvršćih bradi u povijesti boksa.

Prvak je postao 1949. godine kada je pobijedio Francuza Marcela Cerdana, a svoj zadnji meč odradio je 1954. godine protiv Billyja Kilgorea u Miamiju. Meč je uzgubio. Sa suprugom Vikki LaMottom imao je četvero djece - Josepha, Stephanie, Christi i Jakea LaMottu Jr.

1970. godine objavio je svoje memoare pod nazivom "Raging Bull: My Story" po kojima je Martin Scorcese snimio film točno 10 godina kasnije s Robertom De Nirom u glavnoj ulozi.

Slavni glumac je za tu ulogu dobio svoj prvi Oscar, a film je proglašen remek-djelom.

Kopirati
Drag cursor here to close