Akcija policije

Uhićeni bakljaši osumnjičeni za prekid u St. Etienneu

Sport / Nogomet | 27. 06. 2016. u 10:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je krenula s privođenjem identificiranih izgrednika s utakmica hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj. Prvi navijači privedeni su u Splitu i Šibeniku.

Splitska policija je tijekom vikenda uhitila četvoricu navijača osumnjičenih za ubacivanje baklji u teren i prekid utakmice u St. Etienneu, dok bi petog osumnjičenog danas trebali privesti na ispitivanje u državno odvjetništvo

Kako Index neslužbeno doznaje, navijači su prepoznati temeljem video zapisa nereda na stadionu te im je određen istražni zatvor. Uhićeni su na kućnim adresama.

Riječ je o osumnjičenim izgrednicima sa splitskog područja, a pretpostavlja se da policija provodi operativne radnje i u drugim jedinicama.

Splitski sud o pritvoru za navijače odlučivao u nedjelju ujutro

O pritvoru se u Splitu odlučivalo u nedjelju ujutro, što sugerira da je ovoj akciji dana vrlo velika važnost. Ročište je potrajalo gotovo četiri sata, odluka je donijeta nakon isrcpnog proučavanja materijala. Pritvor je navijačima određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, premda, kako neslužbeno doznajemo, nisu dosad osuđivani.

Branitelj jednog od navijača, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, drži da ne postoje osnove, a ni procesne pretpostavke za vođenje ovog kaznenog postupka, jer nema podataka da je djelo koje se osumnjičenicima stavlja na teret kažnjivo po francuskim propisima.

Pritvor za navijača u Šibeniku

PU Šibensko-kninska potvrdila je u međuvremenu uhićenje 28-godišnjaka s područja Šibenika, kojeg sumnjiče za izazivanje nereda na stadionu u Saint-Etienneu u Francuskoj, za vrijeme odigravanja utakmice između Hrvatske i Češke.

U priopćenju PU Šibensko-kninske stoji da je 28-godišnjak sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir tijekom utakmice, te da je i druge navijače poticao na nasilje.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o pripadniku Torcide kojeg se sumnjiči da je bacao baklje u teren i sudjelovao u izazivanju prekida susreta.

Šibenska policija Indexu je potvrdila da je 28-godišnjak prijavljen je za kazneno djelo izazivanja nereda, za što je zapriječena kazna od pola godine do pet godina zatvora. Predan je pritvorskom nadzorniku, a slijedi ispitivanje u državnom odvjetništvu. Pretpostavlja se da će se kao i u splitskom slučaju zatražiti pritvor.

Kopirati
Drag cursor here to close