Pobjeda bez bodova

UEFA-ina kazna: Srbiji upisana pobjeda, a oduzeta tri boda

Sport / Nogomet | 24. 10. 2014. u 08:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je kaznila reprezentaciju Srbije oduzimanjem tri boda nakon prekida utakmice za plasman na EURO2016 između Srbije i Albanije.

Kako je priopćio Nogometni savez Srbije, UEFA je utakmicu Srbija - Albanija registrirala službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali se srbijanskom Savezu, odnosno A reprezentaciji Srbije, oduzimaju tri boda u kvalifikacijskom natjecanju za Euro 2016..

Novčana kazna za oba saveza 

Nogometnom savezu Srbije se određuje kazna igranja dvije sljedeće utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Europe 2016. bez publike dok se oba saveza, i srbijanski i albanski, kažnjavaju sa po sto tisuća eura.

"Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA bit će dostavljeno u sljedećih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene spomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obje strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da ih dostave nadležnom organu UEFA", objavio je Nogometni savez Srbije.

Srbijanski mediji navode kako će bez publike dočekati Dansku 13. lipnja i Armeniju 4. rujna 2015. godine. Podršku navijača imat će samo protiv Portugala, 11. listopada.

Albanija razočarana

Izbornik Albanije Gianni De Biasi rekao je kako odluka UEFA-e da Srbiji dodijelili pobjedu službenim rezultatom 3:0 poslije prekinute utakmice u Beogradu nije pravedna.

"Razočaran sam presudom UEFA i ne mogu razumjeti odluke Disciplinske komisije. Teško mi je prihvatiti da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu", izjavio je albanski izbornik za talijanski medije, a prenosi Tanjug.

Talijanski stručnjak najavio je kako će se Nogometni savez Albanije žaliti na ovu odluku.

Predsjednik Nogometnog saveza Albanije (FSHF) Armand Duka najavio je žalbu na odluku UEFA-e.

"Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložit ćemo žalbu i zahtijevati naša prava. Vjerujem da će nakon toga stvari biti promijenjene. Ovo neće utjecati na naše odnose s UEFA-om", rekao je Duka za albanski Ora Sport, prenio je Tanjug.
"Razočaran sam, odluka UEFA-e nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana s obzirom na izjave sudaca i delegata poslije meča. Ovo rješenje nikome ne odgovara i nije pravedno", dodao je Duka.

Kopirati
Drag cursor here to close