sigurnosni razlozi

UEFA zabranila Srbiji i Republici Srpskoj odigravanje prijateljske utakmice

Sport / Nogomet | 11. 05. 2015. u 12:27 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je iz sigurnosnih razloga zabranila održavanje susreta nogometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije koji se trebao igrati 15. lipnja u Banja Luci.

Kako su u ponedjeljak objavile banjalučke Nezavisne novine, UEFA je poslala dopis u kojem se kao razlog za odgodu utakmice navodi 'veliku mogućnost incidenata na nogometnim susretima u regiji'.

Iz sjedišta krovne europske nogometne organizacije su poručili kako "ova odluka može biti preispitana ako se situacija po pitanju sigurnosti promijeni".

Po pisanju Nezavisnih novina utakmica nogometnih vrsta Republike Srpske i Srbije priprema se već nekoliko godina, a s ciljem što boljih priprema izaslanstvo Nogometnog saveza Republike Srpske je prije nešto više od mjesec dana bilo u Beogradu gdje je s čelnicima Nogometnog saveza Srbije usuglasilo sve pojedinosti oko održavanja utakmice.

Prvobitni termin ovog susreta bio je planiran za 4. rujna 2014, ali je pomaknut, jer je u to vrijeme Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo s Lihtenštajnom.

Kopirati
Drag cursor here to close