Divljanje navijača

UEFA pokrenula postupak protiv Arsenala i Kolna

Sport / Nogomet | 15. 09. 2017. u 12:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je postupak protiv Arsenala i Kolna zbog izgreda na njihovoj utakmici Europske lige u Londonu.

Dvoboj je zbog divljanja njemačkih navijača kasnio više od sat vremena, a čak je postojala opasnost da se utakmica niti ne odigra. Do gužve je došlo kada je više od 20.000 navijača Kolna pokušalo ući na stadion, premda je njemački klub dobio svega 3.000 ulaznica.

Policija je prvotno uspjela zadržati gostujuće navijače, ali su Nijemci probili kordon, srušili ogradu i potukli se s policijom i zaštitarima. Dio ih je uspio bez ulaznica ući na stadion, gdje je došlo do novog sukoba sa zaštitarima. Kako prenose mediji nekoliko tisuća navijača Kolna se uspjelo probiti na stadion bez ulaznica.

Njemačke navijače je pokušala primiriti posebna jedinica britanske policije, koja je privela pet navijača Kolna, objavio je Scotland Yard.

UEFA je protiv Kolna podnijela četiri optužbe, među kojima i za izgrede navijača, paljenje pirotehnike, te uništavanje inventara, dok je Arsenal optužen zbog blokiranih stepenica na tribini za gostujuće navijače.

UEFA je dan ranije otvorila postupak i protiv moskovskog Spartaka zbog bakljade njegovih navijača u Mariboru za vrijeme utakmice Lige prvaka, te protiv trenera Seville Eduarda Berizza koji je isključen u 60. minuti utakmice protiv Liverpoola.

Ruski navijači su na stadionu u Mariboru zapalili nekoliko baklji, a potom ispalili jednu raketu koja je na centru igrališta zamalo pogodila glavnog suca Deniza Aytekina.

UEFA je pokrenula postupak i protiv trenera Seville Eduarda Berizza koji je isključen u 60. minuti utakmice protiv Liverpoola. Argentinski stručnjak je udaljen na tribinu jer je po drugi put na utakmici bacio loptu na teren i uzrokovao prekid. Prvi put mu je sudac progledao kroz prste, ali drugi put ga je isključio.

Kopirati
Drag cursor here to close