Huliganizam

UEFA kaznila HNS zbog navijačkih izgreda u Milanu

Sport / Flash | 12. 12. 2014. u 16:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici, odlučila je Disciplinska komisija Uefe zbog izgreda hrvatskih navijača na kvalifikacijskom susretu za Euro 2016. između Italije i Hrvatske, odigranom 16. studenoga na milanskom San Siru.

Disciplinska komisija ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta, te nereda među navijačima, objavio je u petak HNS na svom internetskom portalu. Odluka je donijeta u četvratak, a objavljena je u petak.

Hrvatska reprezentacija iduću utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2016. igrat će 28. ožujka sljedeće godine na stadion Maksimir, a trebala bi ugostiti Norvešku.

Skupina hrvatskih navijača dva je puta bacanjem baklji na teren prekidala susret na San Siru, jednom u prvom poluvremenu, te u 73. minuti, kada je prekid trajao desetak minuta i prijetilo je da utakmica bude prekinuta. Također, došlo je do obračuna s talijanskom policijom na tribinama San Sira, a hrvatski huligani uzvikivali su i "Za dom spremni" te "Ajmo ustaše".

"Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji puta hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne. Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima, jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Kopirati
Drag cursor here to close