Nastup Ivana Fiolića

UEFA kaznila HNS novčano; rezultat utakmice ostaje važeći

Sport / Nogomet | 05. 04. 2016. u 14:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinski odbor Europskog nogometnog udruženja (UEFA) odlučio je u utorak kazniti Hrvatski nogometni savez (HNS) samo novčano, iznosom od 5.000 eura, zbog nastupa Ivana Fiolića na utakmici U-21 reprezentacija Hrvatske i Estonije odigrane 28. ožujka u Zaprešiću, iako njegovo ime nije bilo u službenom zapisniku.

Tako se najcrniji scenarij, registracija utakmica pobjedom Estonije 3-0, od kojeg su strahovali u HNS-u, ipak nije dogodio.

Utakmica je registrirana postignutim rezultatom 2-1 te su izabranici Nenada Gračana zadržali pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Šveđane, s kojima će se do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo još dvaput sastati. Hrvatska je vodeća s 18 bodova iz sedam nastupa, dok Švedska ima 13 bodova iz pet utakmica. Španjolska je treća s 13 bodova iz šest nastupa.

U HNS-u su strahovali da bi reprezentacija mogla biti kažnjena na isti način na koji je to u juniorskoj Ligi prvaka bio slučaj s Dinamom, kada je dvoboj osmine finala protiv Anderlechta, u kojem su Zagrepčani slavili s 2-0, registriran pobjedom Belgijaca 3-0. No, za razliku od Matije Fintića koji je zaigrao u toj utakmici, iako na to nije imao pravo zbog akumuliranih javnih opomena, Ivan Fiolić nije imao zabranu nastupa, već je propustom službenih osoba njegovo ime izostavljeno iz službenog zapisnika, što su disciplinski suci UEFA-e uzeli u obzir.

Sljedeću utakmicu u kvalifikacijama Hrvatska će igrati 1. rujna, kad će ugostiti Švedsku, a 6. rujna će Gračanovi izabranici gostovati u Gruziji.

Kopirati
Drag cursor here to close