Sudska odluka

UEFA dobila spor protiv Siona

Sport / Flash | 16. 12. 2011. u 16:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) odbio je zahtjev švicarskog nogometnog prvoligaša Siona da taj klub vrati u Europsku ligu.

CAS je tako presudio u korist Europske nogometne federacije (UEFA) koja je u kolovozu izbacila Sion iz Europske lige jer je klub prekršio zabranu dovođenja igrača.

Sion je kažnjen zabranom dovođenja igrača jer je na nelegalan način angažirao vratara Essama el-Hadaryja iz Al Ahlija, koji je u trenutku prelaska još uvijek bio pod ugovorom egipatskog kluba.

Sion je 2009. godine kažnjen zabranom kupovine igrača u dva iduća prijelazna roka, no usprkos tome Švicarci su kupili šestoricu igrača. Sion je pobjedom protiv Celtica izborio plasman u Europsku ligu, no u tim susretima je koristio i 'sporne' igrače, pa ga je UEFA izbacila iz Europe što je dovelo do tužbe švicarskog nogometnog kluba.

Odlukom Arbiražnog suda Sion će morati platiti Uefi 32 600 eura odštete. Predsjednik Siona Christian Constantin najavio je kako će bez obzira na presudu CAS-a pravdu 'tjerati' sve do Švicarskoga federalnog suda.

Kopirati
Drag cursor here to close