Ekstremni skokovi

U subotu u Konjicu 'Skok u Kazan 2014.', u Jajcu skokovi s vodopada

Sport / Flash | 08. 08. 2014. u 14:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Triatlon asocijacija u BiH", u suradnji s eko asocijacijom "Gorsko oko", na gradskoj plaži u Konjicu u subotu, s početkom u 17 sati, organizira međunarodno natjecanje u ekstremnim skokovima u vodu "Skok u Kazan 2014.", priopćili su organizatori.

Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati prigodu vidjeti zanimljive i atraktivne ekstremne skokove natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i regije. natjecatelji izvode skokove s visine od 18 metara u Neretvu, na mjestu koje se od davnina naziva Kazan.

"Želimo naglasiti da ovo nisu uobičajeni skokovi, već vrlo atraktivni i vrlo zanimljivi za gledatelje. Svake godine ovom natjecanju nazoči od 8.000 do 10.000 posjetitelja koji se dive smionosti skakača, što ovaj projekt uvrštava u jedan od najznačajnijih događaja u ljetnom razdoblju u regiji. Prošle godine, na sudjelovalo je preko 40 natjecatelja", ističu iz Triatlon asocijacije u BiH.

Titulu najboljeg brani Danko Dangubić iz Konjica s osvojenih maksimalnih 100 bodova, drugo mjesto pripalo je Dini Bajriću iz Sarajeva, a treće Harisu Džematu iz Mostara, navodi se u priopćenju.
--

Prvi natjecateljski skokovi s vodopada u Jajcu bit će održani sutra u organizaciji JU ''Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca'' uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Popularni prvak iz Mostara Lorens Listo potvrdio je sudjelovanje na skokovima u Jajcu, a sve skakače će ocjenjivani stručni žiri, a osigurane su i nagrade.

Iz Agencije su naveli da je vodopad u Jajcu simbol Bosne i Hercegovine i Jajca kao turističke destinacije te da vodopad čini Jajce drugačijim od svih gradova u svijetu i da je jedini grad u svijetu koji ima vodopad u centru grada.

Vodopad je visok 22 metra.

Kopirati
Drag cursor here to close