109. gradski derbi

U sarajevskom derbiju nema favorita

Sport / Nogomet | 12. 04. 2017. u 13:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva i Željezničara u subotu će na Koševu odigrati 109. veliki gradski derbi.

U ovoj sezoni to će biti treći susret sarajevskih momčadi u borbi za titulu. U prvoj fazi natjecanja u Premijer ligi susreti su završeni bez pobjednika, na Grbavici je bio 1:1, dok je susret na Koševu završen bez golova.

Nekadašnji dugogodišnji igrač i trener Sarajeva Fuad Muzurović očekuje da derbi uistinu bude nogometni praznik.

''U Ligi za prvaka Željezničar se probio na prvo mjesto, Sarajevo je treće. U svakom slučaju raduje me da Željo, Sarajevo i Zrinjski igraju dobar nogomet. Očekujem da bude dobra i kvalitetna utakmica, koju će krasiti rivalstvo navijača, koji su u derbiju najbitnija komponenta. Želim da to bude prava utakmica, kako na terenu, tako i izvan njega. Radujem se tom susretu. I Željo i Sarajevo danas imaju teške utakmice u Kupu, ali se nadam da će se do subote momčadi odmoriti, osvježiti i da ćemo uživati u najvećem derbiju u BiH'', kazao je Muzurović za Fenu.

Muzurović ističe da u susretima Željezničara i Sarajava nikad nije bilo favorita.

''I kao igrač i trener to sam iskusio više puta. Kada smo u momčadi imali Safeta Sušića i Predraga Pašića, i kada smo se borili za prvaka znali smo na Koševu izgubiti od Željezničara, koji se tada borio za ostanak. Željezničar u zadnje vrijeme igra nešto stabilnije, ali ponavljan tu nema favorita. Svatko ima svoje mjesto, sigurno će odlučiti veća želja. Igrači su profesionalci, većina ih je katko u klubovima, tu nama velikih emocija, ali neka odrade profesionalno svoj dio posla, da zadovolje navijače i ljubitelje nogometa. Nadam se da će derbi, kao i dosad uistinu biti jedan veliki nogometni praznik'', rekao je Muzurović.

U dosadašnjih 109 derbija Željezničar je zabilježio 32 pobjede, Sarajevo 31, dok je 46 susreta završeno bez pobjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close