danas sjednica

U RS-u rasprava o smanjenju Premier lige: Čelnici Saveza za, treneri protiv

Sport / Nogomet | 04. 03. 2015. u 12:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Izvršnog odbora FS-a Republike Srpske danas će biti razmatran prijedlog o smanjenju Premijer lige BiH od sezone 2016/17.

Prema jednom prijedlogu, elitno natjecanje prvo bi bilo smanjeno za dva kluba, a od sezone 2017/18. bi bilo smanjeno za još dva, tako da bi tada brojalo 12 klubova, dok je drugi prijedlog da liga odmah bude smanjena za četiri kluba. To je stav i glavnog tajnika FS RS Rodoljuba Petkovića.

- Kategorični smo da liga od sezone 2016/17. broji 12 klubova. Konačnu odluku dat će članovi Izvršnog odbora FS RS, ali još ranije smo razmatrali ovo pitanje i mislim da neće biti iznenađenja, nego da ćemo usvojiti taj prijedlog - rekao je Petković, prenosi Glas Srpske.

U Nogometnom savezu F BiH također su za smanjenje, ali je njihov prijedlog da ono bude postepeno, prvo na 14, pa na 12 klubova. Kakve god budu konačne odluke, potpuno je izvjesno da će Premijer liga BiH od sezone 2016/17. biti s manje klubova.

Ipak, neki nisu za skraćenje lige, a prije svih treneri klubova koji se i sada, u ligi sa 16 momčadi, bore za ostanak.

- Mislim da je 16 klubova optimalan broj i da ljudi u savezu treba da rade na poboljšanju terena i infrastrukture, da ne igramo više u blatu i slično. Ukoliko liga bude smanjena na 12 klubova, na dobitku će biti najbolji: Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski, a svi ostali će biti u još podređenijem položaju - rekao je trener Drine Dragan Mićić, prenosi Glas Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close