Šahovski turnir

U Neumu otvoren Festival šaha

Sport / Flash | 03. 05. 2014. u 14:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Šahovskoga saveza Herceg-Bosne, a pod pokroviteljstvom HDZ BiH, danas je u hotelu Zenit u Neumu otvoren Festival šaha Šahovskog saveza Herceg-Bosne za 2014. godinu. Festival će se održavati 3. i 4. svibnja 2014. godine.

Na ovom festivalu odigrat će se 19. KUP natjecanje za seniore, 12. KUP natjecanje za žene i 17. natjecanje ekipa osnovnih škola.

Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut u svom obraćanju je rekao: ''Šahovski savez Herceg-Bosne, osnovan je davne 1995 godine, i u svom radu imao je uspona i padova, ali pamte se samo svijetli trenuci. Ovaj festival je spoj mladosti i starosti, profesionalizma i amaterizma, želje i volje za šahom i ljubavi za šahom. Veliko hvala svima koji su pomogli održavanje ovog festivala, najprije pokrovitelju HDZ BiH, a onda i ostalim. Ovaj festival kroz natjecanja, oslikat će razvoj amaterizma i profesionalizma''.

Festival šaha Šahovskog saveza Herceg-Bosne, svečano je otvorio Dragan Vrankić, član predsjedništva HDZ BiH i rekao: '' ... Šahovski savez Herceg Bosne, opravdao je svoje postojanje, i očuvao je svoj identitet, dokaz tomu je veliki rad s mladim ljudima. Posebno me veseli, što ovdje u velikom broju vidim mladih ljudi koji se intelektualno razvijaju, i nakon ovog festivala, svi ćete biti intelektualno bogatiji, bez obzira na pobjednika. Jedino, što moram posebno napomenuti jest činjenica, da jedan ovakav događaj, jako značajan i bitan, prati malo medija. Na kraju, želim puno uspjeha svim natjecateljima, i neka najbolji pobjedi, a festival proglašavam otvorenim''.

Pravo nastupa na Finalu KUP natjecanja imaju seniori i žene, svi klubovi iz ŠS H-B registrirani za 2014. godinu. Za seniorsku ekipu igraju 4 igrača plus 2 rezerve, a za žensku ekipu po 2 igračice plus 1 rezerva. U ekipi mogu nastupiti 2 seniora stranca, a stranim igračem se smatraju: (1) šahisti koji nisu članovi ŠS H-B, (2) šahisti koji nisu na rejting listi FIDE za BiH ili (3) koji nemaju državljanstvo BiH.

Ekipu učenika osnovnih škola čine 3 dječaka i 1 djevojčica i po 1 rezerva učenik-učenica.

Festival šaha Šahovskog saveza Herceg-Bosne završava 4. svibnja 2014, priopćeno je Ureda za informiranje HDZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close