Sarajevo polumaraton

U nedjelju ujutro počinje najmasovnija utrka u BiH

Sport / Flash | 20. 09. 2014. u 11:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 21. rujna u 9 sati Maria Aurora Mejia Errasquin, veleposlanica Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini, službeno će označiti start 8. Sarajevo Sberbank polumaraton i Novo Nordisk Fun Run utrke za građane dužine 4 kilometra.

Rekordnih 1500 sudionika iz više od 30 zemalja, ulicama Sarajeva će se natjecat za što bolji rezultat, a najbolje očekuju i vrijedne nagrade. Pobjednika i pobjednicu polumaratona očekuje nagrada od 300 eura, dok će drugoplasirani dobiti po 200, trećeplasirani po 100, a po 50 eura oni koji četvrti odnosno peti prođu kroz cilj. Svi trkači koji završe polumaraton dobit će medalje i poklone sponzora.

“S nestrpljenjem iščekujemo trenutak za koji se pripremamo mjesecima. Ove godine imamo rekordan broj sudionika što nam je jasan znak da je polumaraton važan sportski, ali i turistički događaj koji unaprjeđuje i imidž našeg glavnog grada“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović te dodao da ga i ove godine posebno raduju grupne prijave trkača.

“Jučer smo dobili potvrdu da će na polumaratonu trčati desetak uposlenika iz ureda i zaštitne garde predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, a moram istaknuti da među njima ima nekoliko trkača koji su naši redovni gosti i koji su postizali zapažene rezultate“, naglasio je Mujanović.

Organizaciju 8. Sarajevo Sberbank polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Sberbank, Novo Nordisk, Grad Sarajevo, Coca Cola Hellenic BiH, Weleda, Orthomol Sport, Peugeot, Posao.ba, Kanton Sarajevo, Općine Centar i Novo Sarajevo, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, BH Telecom, iNovine, Ecoton, Ekopak, Mercator BiH, BBI Centar, Sarajevo City Centar, Bio Save, Guma M, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, Garmin, Liva Group, Hostel Massimo, Klix, Radio 8, Securitas, USAID, Caritas, Mozaik te Ambasade Velike Britanije i Španjolske. 
Kopirati
Drag cursor here to close