Sberbank polumaraton

U nedjelju u Sarajevu osmi humanitarni polumaraton

Sport / Flash | 17. 09. 2014. u 09:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 21. rujna u organizaciji Udruženja Marathon održat će se osmi po redu Sarajevo Sberbank polumaraton. Projekt koji je izvorno zamišljen s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila, narastao je u respektabilan međunarodni i najmasovniji sportski događaj u Bosni i Hercegovini.

Koliko je sarajevski polumaraton napredovao u proteklih osam godina najbolje oslikava razlika u broju natjecatelja, ali i volontera koji su direktno uključeni u organizaciju ovog sportskog događaja. Broj od 62 sudionika i 20 volontera iz 2006. godine, vizijom, ali i velikim entuzijazmom, trudom i radom organizatora prerastao je u više od 100 volontera i 1500 sudionika koje Sarajevo dočekuje ove godine, priopćio je organizator.

Pored sportskog aspekta koji polumaraton ima, ovaj projekt u velikoj mjeri doprinosi lokalnoj ekonomiji i kreiranju pozitivnog imidža Sarajeva i Bosne i Hercegovine u svijetu. Kao rezultat dolaska ovako velikog broja natjecatelja od kojih će mnogi sa sobom povesti brojne prijatelje i rodbinu, Sarajevo će u danima prije i poslije utrke ostvariti više od 1000 noćenja što će gradu i državi direktno uprihoditi više od milijun konvertibilnih maraka.

Istraživanja organizatora pokazuju da mnogi posjetioci u Sarajevu ostanu nekoliko dana te se i tijekom godine ponovo vrate u Sarajevo. Sama organizacija dvije utrke podrazumijeva sigurnosni aspekt, podjelu majica, brojeva, tekućine i mnogo drugih aktivnosti, a o svemu brinu mladi ljudi, volonteri, koji će ove godine zajedno ostvariti više od šest stotina radnih sati, dok će nekima od njih ovo biti i prvo radno iskustvo.

Polumaraton tradicionalno ima humanitarni karakter, a iz godine u godinu se povećava iznos doniranog novca kao i broj osoba i organizacija kojima se pomaže. Ove godine će se kroz razne humanitarne inicijative u okviru Sarajevo Sberbank polumaratona i Novo Nordisk Fun Run trke donirati 12 tisuća KM, a samo neke od akcija su pomoć poplavljenim područjima i podrška SOS dječjim selima BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close