Dani srca

U Mostaru održana velika ulična utrka za učenike osnovnih i srednjih škola

Sport / Flash | 01. 10. 2016. u 11:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kampanje "Dani srca", u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara i Udruženja kardiologa HNŽ, u subotu je u Mostaru održana ulična utrka za učenike osnovnih i srednjih škola.

Učenici koji su sudjelovali u utrci bili su podijeljeni u šest dobnih kategorija. Učenici petih i šestih razreda osnovne škole trčali su dionicu od 400 metara, dok su se ostali utrke trčali na dionici od 800 metara. Nakon utrke uslijedilo je proglašenje najboljih i dodjela nagrada. 

U promociji zdravog stila života sudjelovao je i bh. atletičar Amel Tuka, koji je kazao kako je spojiti školu i sport nešto najljepše te poručio da je održavanje ovakvih sportskih događaja izuzetno pozitivno i da u djeci može pobuditi želju za bavljenjem sportom.

Poznatom bh. atletičaru tom prilikom je dodijeljena nagrada Grada Mostara za postignute vrhunske sportske rezultate, koju mu je uručio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Pored utrke učenika i učenica, zainteresirani su mogli posjetiti štand Crvenog križa gdje su se svi mogli upoznati sa tretmanom pružanja prve pomoći unesrećenom. Osim toga, zainteresirani su se mogli informirati i o antidoping agenciji koja je također imala svoj štand.

U utrci za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola prvi je bio Amir Puce, drugi je Antonio Musa, dok je na trećem mjestu bio Tomo Marić. Kod učenica 3. i 4. razreda prva je bila Mišel Samardžić, zatim Ivana Jurić, dok je treća bila Nikolina Soldo.

U kategoriji učenika 5. i 6. razredi prvi je bio Ivan Obradović, zatim Dženan Puce, i na trećem mjestu je bio Marko Glavina. Kod učenica 5. i 6. razreda na prvom mjestu je završila Ana Dorotea Markić, na drugom mjestu Zinedina Marić Mrndžić, a treća je bila Anđelka Marić.

Kategorija učenici 7., 8. i 9. razreda prva tri mjesta su osvojili Marin Raspudić, Andrijan Vučić i Marko Samardžić, dok su kod učenica 7., 8. i 9. razreda prva tri mjesta osvojile Ana Marija Mičević, Ana Bošković i Anđela Stojić.

Kod srednjoškolaca (1. i 2. razredi) prvo mjesto je osvojio Dane Jelavić, drugo mjesto je zauzeo Nermin Zekić, dok je na trećem završio Rijad Demić. Kod srednjoškolki (1. i 2. razredi) prvo mjesto je osvojila Ana Krtalić, druga je bila Ana Marija Slišković, dok je treća bila Majla Arap.

U utrci za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola prvo mjesto je zauzeo Amir Jagodić, drugi je bio Bakir Tiro, a na trećem mjestu je završio Filip Krešić. U kategoriji srednjoškolki 3. i 4. razredi prvo mjesto je zauzela Iva Vučić, na drugom mjestu je bila Leonarda Bošnjak, dok je treće mjesto zauzela Katarina Radić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close